Új fegyvert talált a hajrában az ellenzék: Budapesten is Borkai ügyével kampányolnak

2019.10.11. 13:56 Módosítva: 2019.10.11. 14:09

Új eszközt vet be az ellenzék Budapesten a kampány hajrájában: bár Borkai Zsolt Győr polgármestere, a körülötte kialakult zűrös ügyeket az ellenzék most az egész Fideszre igyekszik kiterjeszteni, és a fővárosban is az ő nevével akarják megmutatni, szerintük mit jelent a Fideszre szavazni. 

„Ha a Fideszre szavazol, Borkaira szavazol – Nincs két Fidesz” – olvasható a XV. kerületi közös ellenzéki jelölt, Németh Angéla által kiposztolt képen. Németh azt írja: a Borkai-ügy valójában a Fidesz lényegi működésére világít rá, és arra, miért kulcsfontosságú az önkormányzatok megvédése és visszavétele tőlük. A jelölt szerint Borkai esete egyértelműen megmutatta, mennyire gondolja komolyan a Fidesz a nemzeti-keresztényi erkölcsöt, és az ügy

a gyakorlatban mutatott rá arra, hogy a fideszes rendszer lényege valójában a hűbéri birtok felfogás: a fideszes polgármesterek saját magántulajdonukként kezelhetik a városukat, ameddig a „felsőbb urak” útjába nem állnak, feléjük „adóznak”.

Hasonló irányból közelítette meg a kérdést a kampány célegyenesében a Momentum is. Fekete-Győr András, a Momentum elnöke a Facebookon azt írja: tájékoztató kampányt indítanak az ország Fidesz-irodáinál Orbán Viktor és társai valódi értékeiről, mert a Fidesz-szimpatizánsoknak is joguk van tudni, mi a fideszes valóság.  

a Párt aktivistái a XI. kerületi Fidesz-iroda ablakait ragasztották tele az Isten, haza, család és a közpénz, kokain, kurvák szavakkal,és ezeket festették fel a járdára is.