Pikó Andrást megnyugtatta a józsefvárosi jegyző, minden működik a hivatalba lépéséig is

2019.10.19. 09:24

Péntek délután a józsefvárosi jegyző, Rimán Edina arról tájékoztatta, hogy biztosított az önkormányzati cégeknél az aláírásra jogosult vezetők helyettesítése, illetve a holdingokat irányító vezető megoldja a szükséges utalásokat a polgármestersége jogerőre emelkedéséig, írja Pikó András Facebook-bejegyzésében.

Ez jó hír, a politikai váltás nem akaszthatja meg a mindennapi életet

– tette egyértelművé a megválasztott józsefvárosi polgármester, aki ugyanakkor, mint megírtuk, még nem léphetett hivatalba, mert a helyi Fidesz jogorvoslati kérelemmel élt a választási eredménnyel szemben. Pikó ezt követően úgy értesült, a jogi sakk-matt helyzet megakaszthatja a kerületi cégek, vagyongazdálkodás és üzemeltetés munkáját. A Józsefvárosi Gazdálkodási Központ (JGK) az önkormányzati lakásgazdálkodásért, a helyi közutak, közterek és parkok kezeléséért, fejlesztéséért és üzemeltetéséért felelős önkormányzati vállalat, Pikó értesülései szerint ott merülhettek volna fel problémák.

Már cikkünk megjelenése után tájékoztatott azonban a JGK jogi képviselője (ezzel pontosítottuk eredeti cikkünket is), hogy 

Kovács Barbara, mint a  Józsefvárosi Gazdálkodási Központ Zrt. igazgatóságának elnöke továbbra is önálló cégjegyzéki joggal rendelkezik, így a  Józsefvárosi Gazdálkodási Központ Zrt. működése továbbra is biztosított.

Pikó most arról ír, hogy éppen a működőképesség biztosítása a célja. "Segítő civilként érkeztem a politikába, az önkéntes munkám során rengeteg fajta kiszolgáltatottsággal, embereket megbetegítő frusztráló helyzettel találkoztam és próbáltam enyhíteni a bajokon. Attól, hogy polgármesterükké választottak a józsefvárosiak, nem változtam meg."

Azt is írta:

Azt ígérhetem, hogy a változások humánusan és korrekt módon lesznek menedzselve azoknál, akiket ez érinteni fog, és nagy könnyebbség, hogy az előző polgármester kabinetjének tagjai már távoztak. Az is fontos számomra, hogy a személyi változások csak a szükséges mértékben érintsék a hivatal állományát - később pedig az új jegyző felelőssége lesz a működőképes és polgárbarát hivatal megszervezése, de ő is az általam vallott értékek mentén fog dolgozni. Tisztességes és tisztakezű, emberséges és támogató önkormányzatot ígértem a józsefvárosiaknak a kampányban, ugyanezen értékek fognak érvényesülni a hivatalunk belső munkájában is.

Pikó András mindössze 269 szavazattal előzte meg az eddigi fideszes polgármestert, Sára Botondot, az egyéni körzetekben pedig ennél szűkebb különbségek is voltak, az ellenzéki jelöltek mégsem izgulnak az újraszámlálás miatt, biztosra veszi, hogy mivel a választás éjszakáján többször és alaposan számolták meg a voksokat, az eredmény érdemben nem változik.