Szijjártó Mesterházyval, Gulyás pedig Tóth Bertalannal vitázik a Tranziton

2020.08.25. 10:18

Idén a koronavírus-járvány miatt nem lesz Tusványos, lesz viszont Tranzit Tihanyban, amin Orbán Viktor is beszédet mond. Ezt Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója árulta el a Magyar Nemzetnek.

A miniszterelnök arról fog beszélni, milyen Magyarországot szeretne látni a XXI. században, és a Tranzit közössége hogyan tud segíteni abban, hogy hazánk a század nyertese legyen. 

A rendezvény csütörtökön kezdődik, a koronavírus-járvány miatt csak ötszáz fő vehet részt, de Orbán beszédét élőben közvetítik Facebookon és a HírTV-n. 

Németh Zsolt, Orbán Viktor és Tőkés László a 30. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban az erdélyi Tusnádfürdőn 2019. július 27-én.
Németh Zsolt, Orbán Viktor és Tőkés László a 30. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban az erdélyi Tusnádfürdőn 2019. július 27-én.
Fotó: Simor Dániel / Index

Több vitára is leülnek a kormánypárti politikusok az ellenzékkel. A Magyar Nemzet cikke szerint:

  • Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár Fekete-Győr Andrással, a Momentum elnökével vitázik család- és népesedésügyi kérdésekről (javítás: a Momentum sajtóreferense az Indexnek azt mondta, ez tévedés, Fekete-Győr nem fog vitázni Novák Katalinnal)
  • Dömötör Csaba államtitkár a momentumos Hajnal Miklóssal Magyarország eredményeiről beszélget.
  • Szijjártó Péter és Mesterházy Attila, szocialista képviselővel a magyar külkapcsolatok irányairól diskurál,
  • Rétvári Bence, az Emmi államtitkára pedig Z. Kárpát Dániellel a Jobbik országgyűlési alelnökév népjóléti kérdésekről vitázik. 
  • Varga Judit igazságügyi miniszter és Donáth Anna momentumos európai parlamenti képviselő beszélget a Magyarországot érintő Brüsszeli vitákról. 
  • Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Tóth Bertalan, az MSZP elnöke között "Merre tovább? – Nemzeti vagy nemzetközi Európa?" címmel rendeznek vitát.

Ezeket is mind élőben közvetítik a Facebookon.