Lázár János szerint nem lesz jó visszaemlékezni 2020-ra

2020.12.22. 13:26

Nem lesz jó később visszaemlékezni 2020-ra, viszont sokat tanulhattunk ebből az évből − mondta Lázár János országgyűlési képviselő a Rádió7 Közös Nevező című műsorában.

Beszélt arról is, hogyan vészelték át a betegséget a családjával, amit szerinte az influenza elleni védőoltásnak köszönhetően szinte tünetmentesen viseltek.

A politikus abban reménykedik, hogy

januárban megkezdődnek a tömeges oltások, és addigra a lakosság fele áteshet a betegségen, ezért reméljük, hogy tavasszal normalizálódhat az élet.

Véleménye szerint jó vidéken élni, és lehet még jobb. Ezért nagy hangsúlyt fektet a vidékfejlesztési programra. Ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott:

Ez sorsdöntő lesz abban, hogy Magyarország képes lesz-e a fejlett országokhoz csatlakozni, mert sikeres vidék nélkül nincs sikeres ország.

A hódmezővásárhelyi beruházásokkal kapcsolatban is nyilatkozott. Mint mondta, a sikeres vidékhez jobbá kell tenni a kistelepülések elérhetőségét, azaz az embereket nem kell beköltöztetni a nagyvárosokba, hanem útfelújításokkal és vasúti beruházásokkal el kell érni, hogy ne hagyják el a kisebb településeket.

Ez a célja a tram-trainnek is, hogy a két várost, Hódmezővásárhelyt és Szegedet erősítsék és összekapcsolják. Az első szerelvény januárban érkezik Magyarországra. Kiemelte:

a beruházás egyetlen fillérjükbe sem került a vásárhelyieknek, viszont minden itt élőnek jobbá válik az élete.

A képviselő úgy gondolja, hogy

2021 minden bizonnyal könnyebb, egészségesebb és jobb év lesz, mint az idei.