Molnár Szabina

Piknikcsónak borult fel Pakisztánban, 13 gyerek meghalt

A tragédia oka ismeretlen.

1 órája

Újabb részletek derültek ki Orbán Viktor zárt ajtós beszélgetéséről Újabb részletek derültek ki Orbán Viktor zárt ajtós beszélgetéséről

Egy egész elméletet mutatott be a megjelent újságíróknak.

1 órája

Ezekben a kórházakban hétfőtől tilos a látogatás Ezekben a kórházakban hétfőtől tilos a látogatás

Vannak kivételek, de csak kevés.

3 órája

Az orosz sajtó szerint a megszálló erők megsemmisítették az Ukrán Fegyveres Erők lőszerraktárát és egy tüzérségi állomást a Dnyeper jobb partján, Herszon régióban.

A régió mentőszolgálatának képviselője a helyi sajtónak azt mondta:

Tegnap tüzérségi tűz Csornobajivka falu közelében megsemmisítette az ukrán fegyveres erők egyik egységének lőszerraktárát. Áldozatok: nyolc ember meghalt, négy megsebesült, három jármű felszerelése megsemmisült. Naddnyiprjanszke közelében megsemmisült egy AN TPQ 36 radar, három halott és két sebesült van.

Az elmúlt hetekben az orosz oktatási minisztérium több részletet közölt annak a korábban bejelentett tervnek a bevezetéséről, amely szerint a katonai alapképzés bekerülne az orosz középiskolai tantervbe – írja a brit hírszerzés közösségi oldalán közzétett szokásos jelentésében.

Az Életvédelmi alapismeretek című tantárgyon belül a modul az AK-sorozatú támadófegyverekkel és kézigránátokkal való kiképzést, katonai gyakorlatot és tisztelgést, valamint az egyéni védőfelszerelések használatát fogja tartalmazni.

A tananyag 2023. szeptember 1-től kötelező lesz minden diák számára. Emellett a Tudományos és Felsőoktatási Minisztérium 2022 decemberében bejelentette a „katonai kiképzés alapjai” programot az egyetemi hallgatók számára.

A kezdeményezések rávilágítanak a háborús Oroszország egyre militarizáltabb légkörére, valamint (valószínűleg szándékosan) a Szovjetuniót idézik: 1993-ig hasonló képzés volt kötelező az iskolákban.

Olaf Scholz német kancellár Vlagyimir Putyin orosz elnökkel folytatott közvetlen tárgyalásokon keresztül próbálna véget vetni az ukrajnai háborúnak – írja a Die Welt.

Újra fogok beszélni Putyinnal telefonon, mert beszélnünk kell egymással. Putyinnak kell kivonnia a csapatait Ukrajnából, és véget vetni ennek a szörnyű, értelmetlen háborúnak, amely már több százezer ember életébe került

– mondta a német kancellár.

Scholz szerint a Putyinnal a múltban folytatott telefonbeszélgetések „nem voltak udvariatlan hangvételűek”, de Putyin többször világossá tette, hogy egy szomszédos ország területeit erőszakkal akarja annektálni, és ezt a kancellár „elfogadhatatlannak” nevezte.

Időről időre tárgyaltunk a fogolycseréről, az ukrajnai gabonaexportról és a zaporizzsjai atomerőműről. Fontos azonban, hogy a tárgyalások visszatérjenek a tényleges témához: hogyan tud a világ kilábalni ebből a szörnyű helyzetből. Ennek előfeltétele nyilvánvaló: az orosz csapatok kivonása

– mondta Scholz.