Nem épülhet meg az új lakópark a világosi parton

2021.03.26. 17:04

Megsemmisítette a Miniszterelnökség az új balatonvilágosi lakópark építésére kiadott engedélyt, és új eljárás lefolytatására utasította a Somogy Megyei Kormányhivatalt – derül ki a tárca szűkszavú közleményéből. A Miniszterelnökség döntésének értelmében a tervezett építkezés nem kezdhető meg.

Múlt héten írta meg az Index, hogy hétszintes, 92 lakásos, összesen 2308 négyzetméter alapterületű lakóépületre adott ki építési engedélyt a Somogy Megyei Kormányhivatal, amiről a balatonvilágosi önkormányzat egy nappal később kapta meg az értesítést. Takács Károly, Balatonvilágos független polgármestere ezt követően közölte, hogy az önkormányzat a Pécsi Törvényszékhez fordult, illetve alkotmányjogi panaszt nyújtott be.

A tervezett beruházás ellen online petíció is indult, amelyet több mint 11 ezren írtak alá. Később Witzmann Mihály, a térség kormánypárti országgyűlési képviselője is közbenjárt az ügyben, így az ezzel kapcsolatos kormányrendelet módosítását követően megszűnt a tervezett építkezés kiemelt státusza.

Ekkor azonban még nem volt egyértelmű, hogy az építkezést lefújták, egészen a most kiadott rendelkezésig.