Lázár János bejelentette, épül a tízmilliárdos fürdő Makón

2021.07.18. 08:49

Elkezdődött a makói termálfürdő bővítése, a hozzá kapcsolódó munkálatokkal együtt mintegy 10 milliárd forintba kerül a beruházás – tájékoztatta Lázár János az MTI-t.

A fejlesztésért felelős kormánybiztos szerint a fürdő bővítése minden makói ember életét jobbá fogja tenni.

A következő száz évben nem lehet kérdés, hogy Makó jövője a turizmusról, a vendéglátásról szól. A város a térség, sőt az ország egyik meghatározó idegenforgalmi célpontjává válik

– fejtette ki térség országgyűlési képviselői posztját is betöltő politikus.

Tény, hogy amikor a fürdő elkezdett épülni, öt szálláshely volt a Makón, ma pedig 77 vállalkozás foglalkozik szállásadással, vendéglátással. Ez a fejlesztés ezeket a kapacitásokat tovább emeli, újabb lehetőségeket biztosít a helyi vállalkozásoknak, ami munkahelyeket teremt, és növeli a város adóbevételeit, ami által a városi szolgáltatások színvonala is emelkedik – mutatott rá Lázár János.

A Makovecz Imre elképzelései és a Makona Tervező Iroda tervei alapján elkészülő beruházás megduplázza a mai fürdő kapacitását. A több mint 3200 négyzetméteres alapterületen megvalósuló fejlesztés során családi és élményzóna, három fedett csúszdával ellátott csúszdatorony, valamint napozóteraszos nyári öltöző épül, és kialakítanak egy 220 négyzetméteres külső termálmedencét. Egy hideg és egy meleg vizes kúttal bővítik a fürdő vízbázisát is.

A 9,2 milliárd forintos kormányzati támogatással megvalósuló fejlesztés kivitelezője a székesfehérvári székhelyű Fehérép Kft. A több fázisban megvalósuló, több mint másfél éves beruházás során a fürdő – egy kültéri élménymedence kivételével – zavartalanul üzemel.
    
Makó történetének legnagyobb beruházása sokévnyi előkészítő munka után a nyár elején indulhatott el. Első lépésként az elsősorban földmunkákat végző kivitelező a közművek kiváltását végzi el. A beruházáshoz kapcsolódva a kormány a fürdő környezetének fejlesztésére további 1,051 milliárd forint támogatást biztosít.