Diána
11 °C
22 °C

Wolf Géza

Bevált az útdíjfizetési engedmény Bevált az útdíjfizetési engedmény

Pótdíjak helyett éves bérleteket váltottak az autósok.

szeptember 16. 14:09

Hétvégén változik a villamosok közlekedése Dél-Budán Hétvégén változik a villamosok közlekedése Dél-Budán

Pályakarbantartás lesz a Szabadság hídon és a Móricz Zsigmond körtér térségében.

szeptember 16. 13:48

Megvan, hol lesz Orbán Viktor lányának bababoltja Megvan, hol lesz Orbán Viktor lányának bababoltja

Karácsonyra el is készülhet.

szeptember 16. 13:21

Egy eredeti állapotú, 26 lóerős Trabant 601-es és egy csapat fiatal lány állította fel az új rekordot. A résztvevők a kisautó szülővárosa, Zwickau sportiskolájának a tanulói voltak, az előírás szerint valemennyien 152 centiméternél nagyobb testmagassággal. A rekord bejegyzésének feltételeként azt is kikötötték, hogy a Trabi valamennyi nyílászáróját (az ajtókat és csomagtér fedelét is) tökéletesen be kell tudni csukni.

 

A lányoknak mindössze három és fél percre volt szükségük, hogy megtöltsék a verdát. A kiszállást követő népszámláláskor derült ki, hányuknak sikerült a kísérlet: összesen húszan préselődtek be a nem túl bőkezűen méretezett utas- és csomagtérbe. Lehet, hogy ez sokaknak túl zsúfoltnak tűnhet, de azért én szívesen bebújnék egy ilyen autóba. 

A vírushelyzet miatt a kereskedőtársaságok óvatossá váltak, mivel a multinacionális nagyvállalatok húsz-harminc százalékos keresletcsökkenést prognosztizáltak. Erre a teherhajózási cégek azzal válaszoltak, hogy kivonták hajóikat a forgalomból.

A helyzet miatt a nagy bolthálózatok is ellátási gondokkal küzdenek. Vannak, amelyek úgy védekeznek ellene, hogy Kínából átcsoportosítják a termelést más országokba, mások, például az IKEA a konténermizéria miatt drasztikusan csökkenti az áruválasztékot. Emiatt a szakértők szerint komoly áruhiány alakulhat ki a boltokban.

Első olvasatban tárgyalta a bukaresti kormány azt a javaslatot, hogy az oltatlan egészségügyi dolgozók kötelező módon rendszeresen teszteltessék magukat a saját költségükön – jelentette be a kabinet szerdai ülése után a román miniszterelnök.

Tudomásom szerint az egészségügyi dolgozók hetven százaléka be van oltva. Szándékunk szerint azt várjuk majd el tőlük, hogy teszteltessék magukat

– mondta Florin Cîţu.

A Transindex beszámolója szerint akár heti rendszerességű lehet a tesztelés, amelynek árát az oltatlan egészségügyi dolgozóknak maguknak kell állniuk.