Wolf Géza

A királynő betiltotta a Monopolyt A királynő betiltotta a Monopolyt

A szabály az szabály.

2021. december 1. 22:03

Háromból egy ember nem vásárol karácsonyi ajándékot Háromból egy ember nem vásárol karácsonyi ajándékot

Aki vesz, az sem költ sokat.

2021. december 1. 20:52

Advent a közlekedésbe is fényt hozott Advent a közlekedésbe is fényt hozott

Kirajzottak az ünnepi fényflották.

2021. december 1. 20:12

Szombaton rendőrautók zárták le a belváros egyik központi utcáját, még vízágyút is felvonultattak. 

Gondolhatnánk, hogy a vasárnapra tervezett tüntetés miatt látható ez az erődemonstráció, de nem. Az 1990-es taxisblokádról forgatnak filmet Köbli Norbert forgatókönyve alapján.

Az országot négy napra lebénító és a nem sokkal azelőtt megválasztott Antall-kormányt csaknem megbuktató sztrájk a benzinárak drasztikus megemelése miatt robbant ki. Akkor a fővárost alig lehetett megközelíteni, és a metrót leszámítva a tömegközlekedés is szünetelt Budapesten, most viszont csak az Alkotmány utcában állt le a forgalom. 

A Nemzeti Filmintézet támogatásával készülő Blokád 48 naposra tervezett forgatása október 20-án kezdődött el. A számos helyszínen és két idősíkban játszódó filmhez Budapesten a Szabadság és az Erzsébet hídon, a Magyar Tudományos Akadémián, a Parlamentnél és a BM-kórházban rögzítenek jeleneteket, de forgatnak a budaörsi laktanyában és Százhalombattán is. 

Emlékérme kibocsátásával tiszteleg a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Pilinszky János életműve előtt a költő születésének századik évfordulóján. 

A jegybank 10 ezer forint névértékű ezüstérmét és annak 2 ezer forintos színesfém változatát bocsátja ki 4 ezer darabos korlátozott példányszámban – mondta el Hergár Eszter, az MNB társadalmi kapcsolatokért felelős igazgatója. 

A Pelcz Balázs szobrászművész által tervezett emlékérme egyik oldalán  Pilinszky portréja kapott helyet Szebeni András emblematikus fotójaalapján, míg a tulajdonképpeni előlapon egy füves tájon álló kopár fa látható, háttérben a felkelő nappal, amit a költő Apokrif című versének motívuma ihletett.

Az Európai Bizottság a légi forgalom leállítását javasolja a dél-afrikai régióból a koronavírus újabb variánsa miatt – jelentette be Ursula von der Leyen pénteken.

 

A bizottság elnöke Twitter-üzenetében közölte: az óvintézkedést a brüsszeli testület a tagállamokkal szoros együttműködésben fogja javasolni az aggodalomra okot adó új vírusváltozat megjelenése miatt. 

Nagy-Britannia már tegnap bejelentette, hogy leállítja a Dél-Afrikából, Namíbiából, Botswanából, Zimbabwéból, Lesothóból és Szváziföldről érkező repülőjáratokat. A dél-afrikai külügyminiszter elhamarkodottnak nevezte a brit beutazási tilalmat. Naledi Pandor szerint az intézkedés károkat okoz mindkét ország turisztikai iparának és vállalkozásainak, ezért Johannesburg felveszi a kapcsolatot a brit hatóságokkal, hogy megpróbálja rávenni őket a döntés felülvizsgálatára.