Felfüggesztett szabadságvesztést kértek Varju Lászlóra

2021.09.28. 20:48

Felfüggesztett szabadságvesztést kértek a Demokratikus Koalíció (DK) politikusára, Varju Lászlóra az MTVA-nál 2018 decemberében történt lökdösődés miatt. Az ügyészség – a politikus védője szerint – egy év tíz hónap felfüggesztettet kért az országgyűlési képviselőre, ám az ügyvéd szerint nem a képviselőnek kellene a vádlottak padján ülnie.

Több fegyveres biztonsági őr is azt állította, hogy megsérült az MTVA-nál történt incidensben, amikor összetűzésbe kerültek Varju Lászlóval. Az esetről felvétel is készült, amikor ellenzéki politikusok bementek az MTVA székházába, hogy beolvassák az ellenzék és a tüntetők öt pontját. Már 24 órája voltak az épületben, amikor Varju László megpróbált bejutni hozzájuk, ekkor elmondása szerint ráugrott hat biztonsági ember. A képviselő bokáját, térdét csavargatták, rátérdeltek a derekára, megpróbálták elrúgni tőle a telefonját.

A képviselő ügyvédje most a 24.hu-nak nyilatkozott: szerinte nem a védencének, hanem a vele szemben fellépő biztonsági őröknek kellene a vádlottak padján ülniük. Varju László is reagált a vádakra, amelyek súlyos testi sértés és garázdaság miatt szólnak ellene.

Az ügy tárgyalásán elsőként az MTVA székházában dolgozó egyik biztonsági őrt hallgatták meg, aki azt mondta, hogy a stúdió ajtajánál állt, és az volt a feladata, hogy megakadályozza, hogy az üzemi területre lépjenek.

A képviselő úr kétszer is megpróbált belépni a stúdió területére, és ezt akadályoztuk meg. Megpróbált bennünket félretolni, és dulakodás történt a stúdió ajtaja előtt. Kiabált és lökdösődött, megfogtuk, és megakadályoztuk a belépését

– mondta. A másodikként meghallgatott biztonsági őr azt mondta, hogy az őrparancsnoktól kapták az utasítást, hogy vonuljanak a 3-as és a 4-es stúdió elé, és akadályozzák meg, hogy illetéktelen személyek jussanak a stúdióba. A portál a tárgyalás szünetében beszélt az érintett politikussal és az ügyvédjével. Varju László azt mondta: „Ha most lenne az egész, azt hiszem, akkor is mindent ugyanígy csinálnék.”

Látszik, hogy ebben a szakmában megtermett urakról van szó. Én ennél sokkal többet nem tudok hozzátenni ahhoz, amit ők ott tettek. Bízom a bíróság bölcsességében, hogy amikor megnézi ezeket a felvételeket, akkor nemcsak a józan ész, hanem az igazságra való törekvés alapján is megállapítja, hogy én nem okoztam senkinek semmi bajt

– mondta a DK-s politikus.

Hankó Faragó Miklós, a politikus ügyvédje azt mondta, hogy 1 év 10 hónap börtönt kértek az ügyfelére négy év próbaidőre felfüggesztve. Azt viszont nem érti, hogy miért, mert szerinte semmilyen bűncselekményt nem követett el. Sőt, szerinte pont a fegyveres biztonsági őrök voltak azok, akik törvénytelenül léptek fel a védencével szemben.