Dobrev Klára mellett a szombathelyi polgármester, Botka László Márki-Zay Pétert támogatja

2021.10.08. 21:31

A Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltjét, Dobrev Klárát támogatja az ellenzéki előválasztás második fordulójában Szombathely polgármestere, Nemény András. Mindez a városvezető közösségi oldalára feltöltött bejegyzéséből derült ki. 

Nemény András, aki még augusztusban adott interjút az Indexnek, posztjában azt írja: Dobrev Klárával még a DK miniszterelnök-jelöltjének szombathelyi fóruma előtt egyeztetett. A városvezető bejegyzésében hangsúlyozta: számára csak az a jó kormányzás, ahol a kormány és a miniszterelnök partnernek tekinti az önkormányzatokat. 

Meg kell oldani az önkormányzatok finanszírozását, hogy segíthessenek az emberek mindennapi problémáinak megoldásában. Erre kértem Dobrev Klára miniszterelnök-jelöltet, aki ígérete szerint miniszterelnökként partner lesz ebben. Én pedig azt ígértem neki, hogy támogatom az előválasztás második fordulójában, hogy aztán be tudja váltani az ígéreteket

– olvasható a bejegyzésben. 

Botka László, Szeged polgármestere is megnyilvánult közösségi oldalán arról, kit támogat az előválasztás második fordulójában. A Csongrád megyei város vezetője Hódmezővásárhely polgármesterét, Márki-Zay Pétert tartja a leginkább alkalmasnak, hogy minden magyart egyesítsen. 

Ahogy arról korábban az Index is beszámolt, az előválasztás második fordulójába továbbjutó két miniszterelnök-jelölt, Karácsony Gergely főpolgármester és Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere péntek délelőttre hirdetett sajtótájékoztatót, ahol a Párbeszéd társelnöke bejelentette: 

NÉMI MÉRLEGELÉS UTÁN JÓ SZÍVVEL BEFEJEZI MINISZTERELNÖK-JELÖLTI KAMPÁNYÁT, AZ ŐT TÁMOGATÓKAT PEDIG ARRA KÉRI, HOGY AZ ELŐVÁLASZTÁS MÁSODIK FORDULÓJÁBAN MÁRKI-ZAY PÉTERRE SZAVAZZANAK. 

Márki-Zay Péter a sajtótájékoztatón kijelentette: a főpolgármester „államférfiúi döntést hozott meg”, amiért nagy tisztelettel adózik neki.