Botond, Mózes
EUR 389,55 Ft
USD 373,39 Ft
12 °C
29 °C

Balázsi Levente

Sajtóértesülések szerint Kylian Mbappé megállapodott a Real Madriddal Sajtóértesülések szerint Kylian Mbappé megállapodott a Real Madriddal

A francia támadó szerződés a jövő hónap végén jár le Párizsban.

2 perce

Ársokkot okoz a világon a háború miatt kialakult búza- és étolajhiány Ársokkot okoz a világon a háború miatt kialakult búza- és étolajhiány

A nem túl derűlátó kilátásokról a brit jegybank kormányzója számolt be.

2 órája

Kigyulladt egy tanyaépület Kondoroson, egy holttestet is találtak

Egy húsz négyzetméteres szobában keletkezett tűz.

2 órája

Csökkenti júniustól Oroszország a kivitelre szánt kőolaj vámját. Az orosz pénzügyminisztérium hétfői közlése szerint a jövő hónaptól 4,8 dollárral és mintegy 9,7 százalékkal 49,6 dollárra csökken az exportvám – adta hírül az MTI.

Tavaly júniusban az exportvám magasabb volt, akkor 58,8 dolláron állt.

Oroszországban a kormány havonta vizsgálja felül a vámkulcsot egyebek között az orosz Urals típusú nyersolaj világpiaci ára alapján, rendre a hónap közepén. A május közepéig tartó egy hónapban az Urals átlagára 73,24 dollár volt az egy hónappal korábbi 79,81 dollár után.

Az Urals gyengébb minőségű az északi-tengeri Brent olajfajtánál, mert magasabb a kéntartalma.

Összesen 2,5 milliárd dollárt különít el az Egyesült Államok az ukrajnai háború miatt veszélyeztetett globális gabonaellátás biztosítására – közölte Tom Vilsack amerikai mezőgazdasági miniszter Varsóban.

Vilsack lengyel és ukrán hivatali partnerével, Henryk Kowalczykkal és Mikola Szolszkijjal, valamint Janusz Wojciechowski mezőgazdaságért felelős európai uniós biztossal tárgyalt a lengyel fővárosban.

Közös sajtóértekezletükön az amerikai miniszter aláhúzta: Washington elítéli, hogy Moszkva „háborús fegyverként használja fel az éhínséget”, valamint "jelentős mértékű gabonarablást" követ el Ukrajnában.

Mindent megteszünk azért, hogy Oroszország ne húzhasson hasznot ebből a lopásból

– idézte az MTI az amerikai minisztert.

Tom Vilsack azt is elmondta, hogy az általa irányított tárca 2,5 milliárd dollár értékű pénzalapot hoz létre gabonafelvásárlás céljából, ebből támogatnák a globális piacon kialakult gabonahiány pótlását.

Az eddigi 10 ezerről 50 ezer dollárra emelte a magánszemélyek külföldre történő átutalásának havi limitjét az orosz jegybank – adta hírül az MTI.

A jegybank közleménye szerint egy naptári hónapban az oroszországi lakosok, valamint a „baráti országokból” származók maximum 50 ezer dollárt vagy ennek megfelelő összeget utalhatnak át más devizában egy orosz bankban vezetett számlájukról a saját külföldi számlájukra vagy más magánszemélynek külföldre.

Korábban 10 ezer dollár volt a limit.

A jegybank arról is döntött, hogy az Oroszországban munkaszerződéssel dolgozó, „barátságtalan országokból” származók orosz számlákról külföldre a bérüknek megfelelő összeget utalhatnak át, illetve a munkavégzésért vagy a szolgáltatásokért kapott fizetség erejéig terjedő összeget.