Jelentkezett a Márki-Zay Péter által megnevezett politikus, hogy megzsarolta a DK

Rövid Facebook-bejegyzést tett közzé Popovics Judit, a Mindenki Magyarországa Mozgalom politikusa, amelyben megerősítette, amit Márki-Zay Péter elmondott a Dobrev Klárával vívott miniszterelnök-jelölti vitában, nevezetesen, hogy a Demokratikus Koalíció megzsarolta őt.

Márki-Zay Péter igazat mondott, engem is megzsarolt a DK!

 – hangzik az egymondatos bejegyzés, amely hamarosan Márki-Zay Péter Facebook-oldalán is megjelent.

A Mindenki Magyarországa Mozgalom miniszterelnök-jelöltje a vitában elmondta, hogy Popovics Juditnak előbb államtitkári pozíciót ígértek, majd fenyegetni kezdték, aztán megakadályozták az indulását. Dobrev Klára erre annyit mondott, hogy Márki-Zay Péter nem mond igazat.

A téma azt követően került elő a vitában, hogy Márki-Zay Péter azzal vádolta meg a Demokratikus Koalíciót, hogy azzal próbálnak polgármestereket rávenni Dobrev Klára támogatására, hogy megzsarolják őket, ellenkező esetben a DK-frakció megbuktatja őket. Az ügyben Karácsony Gergely is megszólalt, aki azt mondta, hosszú a listája azoknak a politikusoknak, akik megpróbálták már megzsarolni, s ezen a listán Gyurcsány Ferenc is rajta van. Azt mondta, archiválja az erről szóló SMS-eket, amire a DK elnöke úgy reagált, hozza őket nyilvánosságra. 

Popovics Judit: a macskámat a kerítésre akarták húzni, utána jöttek volna a szüleim 

A Partizánnak szerda este sikerült megszólaltatnia Popovics Juditot, aki az adásban azt mondta, hogy idén februárban civil jelöltként jelentkezett az előválasztásra a Komárom-Esztergom megye 1-es választókörzetben, ahol a DK-s Konczer Erik és az MSZP-s Gurmai Zita is indult később. Ezután történt, hogy

Tatabánya DK-s alpolgármestere, Lusztig Péter elhívta kávézni és arra kérte őt, hogy ne induljon civilként választáson.

Popovics szerint Lusztig azt mondta neki, hogy Jobb lenne, ha inkább a családi életével foglalkozna. „Azt az ígéretet tette, hogy ha ebbe én belemegyek, akkor államtitkári állás bárhol, satöbbi”– mondta Popovics, hozzátéve, hogy ezt nem fogadta el.

Ezek után volt az, hogy kaptam fenyegetést arra nézve, hogy első körben a macskámat húzzák fel a kerítésre. [Ezután jönnek] –a szüleim – akik ugye 80 felettiek –, a gyerekeim, majd én – nyilvánvalóan ezek nem úgy hangzottak el, hogy három tanú jelenlétében.

 – mondta Popovics Judit, majd hozzátette, hogy ezek a fenyegetések egyértelműen Lusztig Péterhez köthetőek. 

Megbeszéltük azt, hogy vagy elhúzok, vagy komoly gondjaim lesznek a jövőben 

– mondta arra a kérdésre, hogy tényleg kapott-e ilyen fenyegetést tőle. Ezen felül arról is beszámolt, hogy a Lusztig már korábban is figyelmeztette, hogy nem fog tudni elindulni az előválasztáson és később valóban nem kapott befogadó nyilatkozatot. 

Én nem azért nem kaptam lehetőséget, hogy elinduljak az előválasztáson, mert nem volt meg valamilyen papírom.. Azért nem tudtam elindulni az előválasztáson, mert a DK – konkrétan Gyurcsány Ferenc – megakadályozta, hogy elinduljak.

– fogalmazott, majd kifejtette, hogy úgy tudja: a DK elnöke személyesen intézte el, hogy ne kapja meg a befogadó nyilatkozatot. Azt mondta, hogy az eset utána utánajárt a dolognak, és eszerint a Momentum adott neki befogadó nyilatkozatot, de „személyesen Gyurcsány Ferenc” döntött úgy, hogy nem indulhat.

Gulyás Márton ezután ismét megkérdezte Popovics Juditot arról, hogy fenntartja-e azt az állítását, hogy Lusztig Péter életveszélyesen megfenyegette-e őt.

Nem ezt mondtam. Én azt mondtam, hogy egyrészt kaptam egy lehetőséget arra, hogy ha én eltűnök a színről, akkor államtitkári helyem lesz.

– mondta, majd ezután úgy fogalmazott, hogy nem kapott közvetlen életveszélyes fenyegetést Lusztigtól. „Elmondta, hogy nehézségeim lesznek, idősek a szüleim, vannak állataim, akiket én szeretek, vannak fiaim, nem kéne ebbe belemenjek”.

Nyilván ez nem úgy hangzott el, hogy most holnap sortűz alá veszik a családomat.

– mondta Popovics. Arra a kérdésre, hogy mindezt eddig miért nem osztotta meg, azt mondta, hogy Fekete-Győr Andrásnak azonnal jelezte a problémát, aki viszont erre nem mondott semmit. 

Én nem tudom, hogy a Fekete-Győr Andrásnak mit kellett volna itt csinálnia. Bizonyítani nem lehet semmit

– fogalmazott Popovics, majd végezetül leszögezte, hogy fenntartja az eddigi állításait és helyesnek tartja azt is, hogy minderről eddig nem tájékoztatta a nyilvánosságot.