Bereznay István

Ókovács Szilveszter az operaházi balhéról: ez műbalhé, több tiszteletet! Ókovács Szilveszter az operaházi balhéról: ez műbalhé, több tiszteletet!

Az igazgató pikírt Facebook-posztban reagált a fejleményekre.

tegnap, 13:43

Először adott interjút Suhajda Szilárd özvegye: elmondta, hogy mi történhetett a hegymászóval Először adott interjút Suhajda Szilárd özvegye: elmondta, hogy mi történhetett a hegymászóval

„Szívbe markoló pillanat volt, mert ki kellett mondanom, hogy apa meghalt” – mondta.

tegnap, 13:09

Ungár Péter: Donáth Anna álszent, nem kell Európai Gyermekvédelmi Hatóság Ungár Péter: Donáth Anna álszent, nem kell Európai Gyermekvédelmi Hatóság

Az LMP-s politikus véleményt mondott a DK pedofilkampányáról is.

tegnap, 11:26

Az orosz hadsereg két települést, Mirohradot és Pokrovszkot is bombázta szombat éjjel a Donyecki területen – közölte a regionális ukrán ügyészség.

A támadásokban összesen öt ember sérült meg, ezenkívül számos lakóépületben és középületben károk keletkeztek mindkét településen. Az ügyészség szerint a donyecki civilek napról napra szenvednek az orosz csapásoktól írta a The Kyiv Independent.

10-re nőtt a szombaton Odesszában történt orosz támadás halálos áldozatainak száma – közölte a helyi kormányzó, Oleh Kiper a The Kyiv Independent szerint.

A tisztviselő elmondta, hogy

nemrég a romok alatt egy 8 hónapos csecsemő és egy nő holttestét találták meg. 

A helyszínen még zajlanak a munkálatok. A támadásról Volodimir Zelenszkij ukrán elnök is szót ejtett több alkalommal.

 A „Meglepően gyenge ukrán védelem segíti az oroszok előrenyomulását" – ezzel a címmel írt cikket a The New York Times arról, hogy Avgyijivika közelében miért tudtak sikert aratni az oroszok.

A kelet-ukrajnai várost néhány hete foglalták el az oroszok. A The New York Times szerint az orosz előrenyomulás részben annak tudható be, hogy csökkentek a nyugati támogatások, és nincs elég lőszere az ukrán hadseregnek,

de az is szerepet játszhatott, hogy nem erősítették meg kellően a védelmet a térségben.

Az amerikai lap műholdas felvételeket is bemutatott azzal kapcsolatban, hogy még az Avgyijivkától nyugatra eső védelmi állások sincsenek kellően megerősítve.

Állításuk szerint zárt ajtók mögött amerikai tisztviselők is felhívták  az ukránok figyelmét arra, hogy nem elég erős a védelem, és emiatt Avgyijivkán túl is előretörhetnek az oroszok. Ellenpéldaként hozták fel azt, hogy délebbre, Verbovoje falu közelében (amelyet az ukránok tavaly ősz óta próbálnak visszafoglalni Oroszországtól) jóval erősebbek az orosz védelmi állások.

Amerikai tisztviselők és katonai szakértők szerint az ukrán tisztviselők talán túlságosan is a támadó műveletekre összpontosítottak tavaly ahhoz, hogy a szükséges erőforrásokat annak a számos lövészároknak és tankcsapdának a kiépítésére fordítsák, amelyeket az orosz mérnökök 2022 vége óta építenek az ország déli részén

– írta az amerikai lap.