Oltási akcióhetet tervez a kormány

2021.11.04. 14:35

Az átoltottság növelése érdekében oltási akcióhetet tervez a magyar kormány a kórházi oltópontokon november 22. (hétfő) és november 28. (vasárnap) között − olvasható a koronavírus-tájékoztató oldalon. A kórházak országszerte megemelt oltási kapacitással és időpontfoglalás nélkül is várják azon a héten az oltatlanokat és akár a második, harmadik oltást felvenni kívánókat is.

Az oltatlanok kivételesen előzetes regisztráció nélkül is érkezhetnek az oltópontra, ez esetben azonban a regisztrációjukat a helyszínen végzik el, oltásuk érkezési sorrendben történik. Azoknak, akik már korábban regisztráltak az interneten, továbbra is az időpontfoglalót javasolják.

A dolgozóiknak oltást előíró vállalatok a megyei oltási munkacsoportoktól is kérhetnek vakcinát, az üzemorvosok rendelkezésére bocsátjuk az igényelt mennyiségű oltóanyagot

− közölték.

Az oltási akcióhétben százegy megyei és városi kórház vesz részt, ezek reggel hét és este hét óra között várják az oltakozókat. A kórházi oltópontokon ötféle vakcina áll rendelkezésre:

  • Pfizer,
  • Moderna,
  • AstraZeneca,
  • Janssen és
  • Sinopharm.

A koronavírus miatt egyre többen betegednek meg Magyarországon, csütörtök reggelre 6268 ú fertőzöttet azonosítottak, így Magyarországon már 885 360 fő betegedett meg a járvány kezdete óta. A halottak száma is folyamatos emelkedést mutat, az elmúlt napon 107 ember halt bele a betegségbe, a járvány kezdete óta 31 101 életet követelt a koronavírus.