Varga-Damm Andrea: Márki-Zay Péter nem szokta betartani az ígéreteit

D SOS20191105030
2022.01.10. 20:36

2,5 millió ember nem kér sem a Fideszből, sem az ellenzéki összefogásból – ezzel indokolta Varga-Damm Andrea független országgyűlési képviselő, a Jobbik volt politikusa, hogy miért hozta létre a Reformerek pártot, amelynek ő a miniszterelnök-jelöltje. A Partizán műsorában egyebek mellett arról is beszélt, hogy véleménye szerint az ellenzéki összefogásnak csupán 24 olyan képviselőjelöltje van, akik képesek lehetnek legyőzni fideszes ellenfelüket.

Eredményességi szempontból Varga-Damm Andrea szerint

ez az előválasztás ilyen sok helyszínen olyan, mintha nem is lett volna. Sőt, még rosszabb a helyzet, mint azelőtt, ugyanis kimutatta, hogy olyan embereket indít az ellenzék, akik semmilyen módon nem képesek nyerni. Ez egy rendkívül komoly probléma

– tette hozzá a politikus.

Az ellenzék nyerhető 24 körzetéből 23-ban nem indít a Reformerek párt jelöltet, a többi helyen viszont igen. Gulyás Márton többszöri kérésére sem nevezett meg azonban olyan országosan ismert politikusokat, akik a pártja színeiben esélyes kihívói lehetnének a jobb- és baloldali riválisaiknak. 69 óriásplakátjuk azonban kinn lesz a közterületeken, egy plakáthely a kampányban 380 ezer forintba kerül.

A párt elsődleges célja, hogy a régi emberek eltűnjenek, és ne csak a politika, de a gazdaság és az ország pénzügyeit intéző pozíciókból is. Varga-Damm Andrea azt is leszögezte, hogy a közszolgáltatásoknak állami kézben kell lenniük.

Az összellenzék esélyei folyamatosan romlanak, a Reformerek politikusa szerint nekik azokat kell megszólítaniuk, akik – lemorzsolódva a baloldali összefogásról – a Fidesz felé tartanak. A beszélgetés során a Mi Hazánkat a Fidesz kistestvérének és árokásóknak nevezte, akik a Fideszt segítik. 

Százmilliók kampánycélú felhasználása helyett a Reformerek vezetője a régóta képviselt szakmaiságát jelölte meg a siker kulcsaként. Varga-Damm Andrea nem zárta ki, hogy más pártokkal is együttműködnek majd a későbbiekben, ugyanakkor kijelentette:

Márki-Zay Péter nem alkalmas arra, hogy én vele közösséget vállaljak, azért, mert nem szokta betartani az ígéreteit.

Azt nem árulta el, hogy kivel fogna össze, de azt igen, hogy az ellenzéki oldalon van ilyen erő.

(Borítókép: Varga-Damm Andrea az Országgyűlés plenáris ülésén 2019. november 5-én. Fotó: Soós Lajos / MTI)