Ambrus Balázs

Egy kukásautó biztosan kiment a telepről, Mártha Imre vezette Egy kukásautó biztosan kiment a telepről, Mártha Imre vezette

A kukások és a BKM közti egyeztetésen a cég fizetési ajánlatot tehet, de ez a követelt összeget nem éri el.

12 perce

Kormányközelinek mondott vállalkozó viheti a Vörösmarty téri karácsonyi vásárt Kormányközelinek mondott vállalkozó viheti a Vörösmarty téri karácsonyi vásárt

A főváros szerint alaptörvény-ellenes közterületeinek államosítása, a Vörösmarty tér azonban nem marad kihasználatlanul.

8 órája

Az ELTE 270 oktatója is tiltakozik a közoktatás helyzete miatt Az ELTE 270 oktatója is tiltakozik a közoktatás helyzete miatt

Az egyetem oktatói elfogadhatatlannak tartják a középiskolai tanárok elbocsájtását.

tegnap, 19:44

A reggeli órákban a Keleti pályaudvar mellett csatlakozott a zuglói Szent István Gimnázium diákjaihoz Horváth Csaba, a XIV. kerület polgármestere, aki azt mondta, ha ma is önkormányzati fenntartású lenne az iskola, akkor nem fordulhatna elő, hogy ki akarják rúgni a fenntartóval egyet nem értő tanárokat.

Nekem is három gyerekem van, és szülőként felháborítónak tartom azt, hogy ma a közoktatásban a tanárokat, akik a jövőre készítik fel a gyermekeinket, sem erkölcsileg, sem anyagilag nem becsülik meg.

hangsúlyozta a politikus, aki úgy látja, az élőláncban részt vevők kiállása egyszerre bátor és megható tett, amely példaként szolgál mások számára is.

Nem mindennapi kontentet posztolt Navracsics Tibor. A területfejlesztési miniszter arról írt, hogy a Prágában zajló Kohéziós Tanács ülésén váltott néhány szót Ivan Bartošsal, aki a cseh miniszterelnök helyettese.

A bejegyzés önmagában nem lenne hírértékű, ha nem csatolt volna hozzá egy fotót is. A képen Bartoš popkulturális hajviselete is látható, amint kifejezetten mutatós, raszta rőzsét villant.

Nem lenne meglepő, ha a látottak újra felizzítanák a finn miniszterelnök táncolása keltette parázs vitát a "mit engedhet meg magának egy vezető politikus" témában. Egy biztos, a szakember, aki egyébként a cseh kormányban a regionális fejlesztési miniszteri tisztséget is betölti,  nem a jól ismert, karót nyelt EU bürokrata dress code-ot követi. Ezt részben magyarázhatja, hogy ő a Cseh Kalózpárt, azaz egy viccpárt elnöke.

A cseh közélettől nem állnak távol a különleges megjelenésű közfeladatra jelentkezők, 2013-ban Vladimír Franz, a tetoválásokkal és piercingekkel borított egyetemi tanár pályázta meg a köztársasági elnöki tisztséget.

 

Előkerült egy, az ukrán hadsereg által lehallgatott rádióbeszélgetés, amelyen az hallható, hogy a Moszkva nevű orosz cirkálót több találat is éri. 

A Twitteren és a Facebookon is terjedő hangfelvételt a Kijevi Independent bejegyzésben posztolta. Ebben egyebek mellett ez hallható:

Megerősítem. Két lyuk a vízvonal alatt. A hajócsavar leállt. Eltalálták a hidat. A hajó az oldalára fekszik.

 

Az orosz cirkáló egy hónappal ezelőtt süllyedt el, ukrán források szerint két Neptun robotrepülőgép találata miatt. Az orosz flotta vezetése ezt tagadva a cirkáló pusztulását azzal magyarázta, hogy a hajón tűz ütött ki, és bár a legénységet kimentették, a hajó később a viharos tengeren vontatás közben süllyedt el.