Eufrozina, Kende
9 °C
25 °C

Ambrus Balázs

Vadat, halat és műtavat – ezt kínálja a vadászati világkiállítás Vadat, halat és műtavat – ezt kínálja a vadászati világkiállítás

A rendezvény összesen 1500 programelemből áll, húsz napig tart, és több mint két és félszeresét költi rá az állam, mint tíz nemzeti parkunkra összesen.

tegnap, 20:41

Azt kéri a Válasz Online, jelentse fel a lapot a DK Azt kéri a Válasz Online, jelentse fel a lapot a DK

A Tóth Csaba-ügyhöz mérhető esetet tártak fel Székesfehérváron.

tegnap, 10:19

Nem lesz Mészáros-villa a Lejtő utcában Nem lesz Mészáros-villa a Lejtő utcában

A Momentum az előválasztási kampányban vette elő az ügyet.

szeptember 23. 17:27

A szentmise kezdetén, Ferenc pápa és a bíborosok bevonulását követően arab feliratos iraki zászlót lobogtatók egy csoportja indult meg a széksorok felé. Az Indexnek a Hungary Helps kísérő munkatársai azt mondták, a maroknyi iraki katolikus hívő életében különösen nagy pillanat, hogy Budapesten találkozhatnak Ferenc pápával.

Az, hogy most itt vagyok, teljesen természetes. Katolikus vagyok, a hit az életem része, mondta az Indexnek a pápai szentmise helyszínén Lackfi János költő.

Mindannyiunkban benne van az egyház, Ferenc pápa pedig különösen is szimpatikus nekem. Egyszerre megfoghatatlan és megfogható. Két lábbal a földön jár, de még a sajtó is csak nehezen követi a „villanásait”. Ha akarja, kimegy éjszaka ételt osztani a hajléktalanoknak Rómában, szóval emberként is nagyon felnézek rá, meg egyébként egy testbe tartozunk.

A művész azt is elárulta, hogy korábban nem vett részt pápa által pontifikált istentiszteleten, ezért óriási élmény számára, hogy most itt lehet az eseményen Budapesten.

Tóth Gabi a számos kritikát kiváltó, Az én szívem című dalát énekelte, melyet szórványos tapssal fogadott a közönség. Utána az 1938-as kongresszus felújított himnusza, a Győzelemről énekeljen című szerzemény hangzott el a színpadon fiatal énekesek előadásában.