Akár 120 perces vonatkésésekre is lehet számítani

2023.02.10. 11:58
A Városliget és Kőbánya teherpályaudvar között csak egy vágányon közlekedhetnek a vonatok, mivel a másik vágányon biztosítóberendezési hiba lassította a vonatközlekedést. Egyes vonalakon akár 120 perces késések is kialakultak.

Egyes vonalakon 80-120 perces késések is kialakultak – közölte a Mávinform pénteken az MTI-vel. Azt írták, hogy a Városliget és Kőbánya teherpályaudvar között csak egy vágányon közlekedhetnek a vonatok.

HNT 2003
Fotó: Nagy Tamás / Index

A másik vágányon biztosítóberendezési hiba lassította a vonatközlekedést. Ennek következtében a Budapest–Cegléd–Szeged, a Budapest–Cegléd–Debrecen–Nyíregyháza–Záhony vonalon 80-120 perces késések is kialakultak.

Hozzátették: egyes monori S50-es és lajosmizsei S21-es vonatok Kőbánya-Kispestről indulnak és oda is érkeznek. Egyes szegedi InterCity-járatok csak Monorig közlekednek, illetve Monorról indulnak a Nyugati pályaudvar helyett.

A vasúttársaság javasolja az utasoknak, hogy utazás előtt tájékozódjanak a MÁV honlapján vagy a Mávinform közösségi oldalán az aktuális változásokról – írták a közleményben.