Gigantikus harcsát fogtak ki a Balatonból

2023.07.08. 10:16
Élete legnagyobb vadvízi harcsáját fogta ki a Balatonból Gelencsér Csaba horgásztúra-vezető. Pontos mérést nem végeztek, de az arányai alapján nagyjából 170-180 centisre tippelték az állatot.

A horgász elmondta: már az elején sejtette, hogy hatalmas jószág akadhatott a horgára, ugyanis nem sok hiányzott ahhoz, hogy a botja is a vízben landoljon – írja a Pecaverzum a Pergető Kalandok Facebook-oldalán megosztott bejegyzése alapján.

Gelencsér Csaba egy 90 grammos dobósúlyú botot vett a kezébe, rajta egy nagyhalas orsóval, 14 kilogrammos fékerővel. A fogásról közölte, hogy a harcsa olyan erővel indult meg, hogy a csónak oldalához támasztva teljes testével kellett tartania magát.

Megjegyezte, hogy a hal élete legnagyobb vadvízi harcsája, amelyet többszöri próbálkozás után tudott a csónakba húzni. 

Pontos mérést nem végeztek, de a hosszát körülbelül 170-180 centiméteresre becsülték. Az állatot végül visszaengedték a vízbe.

„Látjátok, nem kell Olaszországba utazni feltétlenül ilyen élményekért! Itt van nekünk a Balaton!” – emelte ki beszámolójában a horgász, majd hozzátette, hogy nincs jobb és nehezebb víz a környéken.