Nincs tervben kétoldalú találkozó Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin között Pekingben

2023.10.13. 16:46
Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő közölte, hogy bár Vlagyimir Putyin orosz elnök és Orbán Viktor magyar miniszterelnök is részt vesz az Egy övezet, egy út fórumon Kínában, egyelőre nem terveznek kétoldalú találkozót a felek között.

Vlagyimir Putyin orosz elnök egyelőre nem tervez kétoldalú találkozót Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel Kínában, de az Egy övezet, egy út fórumon minden résztvevő kommunikálni fog egymással – közölte újságírókkal Dmitrij Peszkov a Kreml szóvivője a Ria Novosztyi beszámolója szerint, amelyet a Magyar Nemzet vett észre.

Mint megírtuk, Orbán Viktor is ott lesz a kínai Egy övezet, egy út fórumon, ahol többek között Vlagyimir Putyin orosz elnökkel is találkozik, aki szintén elfogadta a meghívást az eseményre. 

A magyar kormányfőt Hszi Csin-ping, a kínai elnök hívta meg Pekingbe, utazásának célja, hogy tovább erősítse a kínai–magyar kapcsolatokat. 

Orbán Viktor interjút adott péntek reggel a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. A miniszterelnök többek közt az izraeli konfliktusról, biztonságpolitikáról, a migrációról, a gazdaság helyzetéről, valamint a magyar Nobel-sikerekről beszélt.