Kuli Orsolya

Megható sorokkal búcsúzott a fiatal magyar hegymászó Suhajda Szilárdtól Megható sorokkal búcsúzott a fiatal magyar hegymászó Suhajda Szilárdtól

Price Márton Péter május elején jutott fel a Mount Everest csúcsára.

tegnap, 21:21

Tarlós István nem tartja esélytelennek Karácsony Gergelyt Tarlós István nem tartja esélytelennek Karácsony Gergelyt

Valódi ellenfelének azonban inkább Demszky Gábort tekinti.

tegnap, 20:36

Honvédelmi miniszter: Több mint húsz magyar katona sérült meg Koszovóban, heten súlyosan Honvédelmi miniszter: Több mint húsz magyar katona sérült meg Koszovóban, heten súlyosan

Légi úton Magyarországra szállítják őket.

tegnap, 20:16

Josep Borrell, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikáért felelős főképviselője újabb orosz katonai offenzívát jósol a következő hónapokra – írja az Ukrajniszka Pravda a La Vanguardia című lapra hivatkozva.

Az uniós főképviselő szerint Moszkva nem fog tárgyalóasztalhoz ülni anélkül, hogy előbb ne próbálná meg megnyerni az ukrajnai háborút. Hozzátette: Putyin ezt egyszer már megpróbálta, és kudarcot vallott, de Oroszország még mindig erős, és ezt nem szabad alábecsülni.

Borrell hangsúlyozta: növelni kell a katonai kiadásokat annak érdekében, hogy az Európa előtt álló védelmi kihívásoknak megfeleljenek. Josep Borrell a múlt héten bizakodását fejezte ki, hogy Ukrajna képes megnyerni egy teljes körű háborút Oroszországgal.

Bár nem pontosította, hogy kinek a kijelentéseit kommentálta, korábban Orbán Viktor miniszterelnök a Bloombergnek adott interjújában azt mondta, hogy Ukrajna nem képes megnyerni a háborút.

Lengyelország június 1-jétől lezárja a határt az orosz és belorusz teherautók előtt.  Az erről szóló rendeletet Mariusz Kaminski lengyel belügyi és közigazgatási miniszter május 29-én, hétfőn írta alá – számolt be az Unian ukrán hírügynökség.

Ennek értelmében június 1-jétől Lengyelország nem engedi át a Belarusz és Oroszország területén bejegyzett teherautókat, vontatókat, pótkocsikat és félpótkocsikat.

Mint megírtuk, vasárnap éjszaka Oroszország több hullámban mért légicsapásokat Kijevre, ami a tisztviselők szerint a háború kezdete óta a legnagyobb dróntámadás volt a főváros ellen. Vitalij Klicsko szerint ezzel egy időben az oroszok rakétákat is lőttek rájuk.

Vélhetően az egyik ilyen rakéta roncsának a becsapódását örökítette meg az egyik térfigyelő kamera az ukrán fővárosban. A felvételen jól látszik, hogy a forgalmas úton haladó autók egyikét éppen eltalálja a zuhanó rakéta.

 

 Azt, hogy a történteken van-e sérültje egyelőre nem lehet tudni.