Az MSZP nem csak a választásokon, hanem március 15-én is összefogást akar

2024.02.01. 16:01
Az MSZP elkezdte a készülődést március 15-re, levélben fordultak „a demokratikus ellenzéki pártok” vezetőihez, hogy közösen ünnepeljenek.

Az MSZP közleményében úgy fogalmaztak, hogy „az 1848-49-es forradalom és szabadságharc nemzetünk egyik meghatározó pillanata. A korszak emlékezete a magyar szabadság, a szabad vélemény, a szabad gyülekezés kiemelkedő ünnepe. A forradalom egy új korszak kezdetét jelentette, elhozta a magyar parlamentarizmust, lerakta az igaz magyar függetlenség és a modern Magyarország alapját”.

A párt hangsúlyozta, hogy az 1848-49-es események szervezőereje az együttműködés volt: „Egymástól nagyon messze álló gondolkodók, az állam, az ország jövőjét különbözőképp megítélő emberek elfogadták egymás különbözőségeit, mert összekötötte őket a közös cél: a szabadság, a függetlenség, egy új, önrendelkező magyar nemzet kivívásának akarata.

A szabadságot tudatosan elnyomó hatalmat csak az együttműködés, a közös fellépés ereje képes legyőzni. A nagyra hízott, vakhittel vezérelt elnyomást csak a megosztottak összefogása, a közös cselekvés képes legyőzni”.

Ezért hívjuk a mai demokratikus ellenzéki pártokat és azon társadalmi szereplőket, akik a megosztottság helyett az együttműködésben és az összetartásban hisznek: ünnepeljük meg közösen az 1848-49-es forradalom és szabadságharc ünnepét! Halljuk meg elődeink üzenetét, lépjünk túl különbözőségeinken közös vágyunk, a szabad magyar nemzet újbóli megteremtése érdekében

– jelentette be az MSZP, hozzátéve: „A mai napon levélben fordulunk a demokratikus ellenzéki pártok vezetőihez március 15-e közös megünneplésének elérése érdekében”. A szocialisták százezer aláírást gyűjtenének össze az ellenzéki pártok közös indulása érdekében, erről itt írtunk bővebben.