Géza
1 °C
16 °C

Németh Márton Sándor

A magyar diákok továbbtanulását is kinyírja a brexit? A magyar diákok továbbtanulását is kinyírja a brexit?

Pénzügyi és adminisztrációs kihívások adódnak a kilépés után.

tegnap, 20:55

Nemzetbiztonsági átvilágítás elé nézhet a jobbikos Stummer János Nemzetbiztonsági átvilágítás elé nézhet a jobbikos Stummer János

Kövér Lászlóhoz fordult közérdekű bejelentéssel Tényi István.

tegnap, 11:29

Megmentették a Tiszát a szeméttől, de így is súlyos a helyzet Megmentették a Tiszát a szeméttől, de így is súlyos a helyzet

Hatalmas mennyiségű szemetet hozott Ukrajnából a folyó, amelyre nehézfémszennyezés is érkezett.

február 23. 14:10

Orbán válaszában elmondta, hogy 2010-ben 80 százalék felett volt a GDP-arányos államadósság, ezt szerinte tíz év kormányzással levitték 64 százalékra, de a válság miatt visszaengedték 82-re, ezért úgy számolnak, hogy a Covid-adósság 18 százalék. Azt is hozzátette, hogy az EU-átlag 95 százalék felett van.

Orbán az önkormányzatok kivéreztetésével kapcsolatban ismertette, hogy 2020. december 31-én a főváros számláján több mint 120 milliárd forint volt, és abban az évben az összes állami támogatás 44 százaléka Budapestre került. Ez a kivéreztetés? – tette fel a kérdést az ellenzéknek.

A Fidesz frakcióvezetője visszautasítja azt a vádat, hogy a kormány nem tesz semmit. „Ez egy alaptalan, és közönségesnek tekinthető hazugság”. Kocsis példákat is hoz: a vállalkozások bértámogatást kapnak, lakásfelújítási támogatás jár, emelkedik az orvosok bére, bevezették a hitelmoratóriumot és visszaépítik a 13. havi nyugdíjat.

„Ne kiabáljon bele, én is csöndben meghallgattam” – szólt valakinek Kocsis az ellenzéki padsorok irányába. A fideszes politikus nem minősítené Szabó Tímea panelgyűjteményét, és furcsállja, hogy a néhány éve még uniós zászlót égető Jobbik elnöke ma már ragaszkodik az EU-s intézményekhez.

Kocsis Gyurcsánynak célozva elmondta, hogy „ön az egyetlen, akinek erkölcsről ebben az épületben semmilyen mondandója nem lehet”. A frakcióvezető szerint a Fidesznek az esne jól, ha Gyurcsány eltűnne a magyar közéletből, mert ő az, aki „hazudott és rátámadt a saját népére”.

Az MSZP frakcióvezetője szerint a legrosszabb forgatókönyv valósult meg a járvány kapcsán, mert nyáron nem készítették fel az egészségügyi rendszert. A kormányzat bebizonyította, hogy nem minden élet számít, hanem csak a kiváltságosoké – mondja. 

Tóth Bertalan úgy gondolja, hogy Orbán nem vállalja a felelősséget, de arra egyébként sem kapott felhatalmazást, hogy „alaptörvénybe foglalják a lopást”, vagy például „tönkretegyék az SZFE-t”. 

A szocialista politikus adatokról is beszámolt: körülbelül másfél millió ember van részmunkaidőben, 520 ezer nyugdíjas százezer forint alatti ellátást kap, 275 ezer nyugdíjast fenyeget a lecsúszás veszélye, és több tízezer vállalkozás jutott a tönk szélére. Mészáros Lőrinc cégeinek, a teniszszövetségnek, vagy a Mathias Corvinus alapítványnak segítettek, de azoknak nem, akiknek tényleg kellett volna.

Tóth az oltással kapcsolatos bizalmatlanságért is a kormányt hibáztatja, mert „összevissza kommunikálnak”.