Németh Márton Sándor

Köszönjük olvasóink figyelmét!

Gulyás Gergely arra a kérdésre, hogy lehet-e olyan hangfelvétel, amelyen ő beszél Magyar Péterrel a Völner–Schadl-ügyről, elmondta: emlékezete szerint közéleti témákban a lehető legritkábban beszélt az elmúlt években Magyar Péterrel. A Varga Judit által említett zsarolásról úgy fogalmazott, annyiban volt tudomása erről, hogy Varga Judit ezt több alkalommal említette azzal a kitétellel, hogy vagy van ilyen felvétel, vagy nincs.

Gulyás Gergely Orbán Viktornál nem látta jelét annak, hogy változott az irányába a miniszterelnök bizalma, majd megjegyezte:

Ami történt, ahhoz nincs közöm, de ha mégis van, akkor még nagyon hálásak lesznek nekem.

Gulyás Gergely a Magyarországra érkező kínai rendőrökről elmondta, ha kínai rendőrök intézkedhetnének turistákkal szemben, az sértené a szuverenitást, de nem erről van szó, hanem olyan együttműködésről, ami például az osztrákokkal, szlovénekkel, szlovákokkal is fennáll. Az a megfejtése ennek a szerinte kicsit talán túlzottan nagyra fújt ügynek, hogy amikor egy országból sok turista jön, és nehéz velük a kommunikáció, akkor szokott olyan megállapodás köttetni, hogy akár magyar rendőrök mennek külföldre, vagy osztrák, szlovén, szlovák rendőrök jönnek Magyarországra. Egy kínai rendőr egy magyar rendőrrel együtt járőrözhet.