Németh Márton Sándor

Ezen a koronavírus, a háború és az infláció sem változtatott Ezen a koronavírus, a háború és az infláció sem változtatott

Az ilyen mértékű stabilitás inkább kivétel, mint fő szabály.

13 órája

Nekiestek a magyar kormánynak az Európai Parlamentben, de lesz-e következménye? Nekiestek a magyar kormánynak az Európai Parlamentben, de lesz-e következménye?

A magyarországi helyzet volt a téma, csütörtökön szavaznak.

június 1. 06:51

Gulyás Gergely kifejtette, a cél az, hogy külföldről ne lehessen a választásokat befolyásolni, se az Egyesült Államokból, se Oroszországból, sehonnan, az erre vonatkozó javaslatot a kormánypárti frakció még tavasszal benyújthatja. Márki-Zay Péterék a 2022-es választás előtt az Egyesült Államokból kaptak támogatást. A választási szabályokat a tavaszi ülésszak idején egyszer már módosították.

Gulyás Gergely előtt nem volt pénzügyi segítségre vonatkozó kérés a szervezettől, de utánanéz. Általánosságban elmondta, a kormány az elmúlt másfél évben jelentős összegeket áldozott a menekültek befogadására, ha szükséges, amit csinálnak, és más, máshogy, hasonló eredményességgel nem tudja ellátni, akkor kell nekik segíteni.

Gulyás Gergely az uniós pénzekről szólva hangsúlyozta, az, hogy küldik a számlákat Brüsszelbe, nem feltétlenül jelenti azt, hogy fizetnek is. Június végén, legkésőbb július elején tudnak számlákat küldeni, mert az igazságszolgáltatási mérföldkövet teljesítette Magyarország, az Európai Bizottsággal megegyeztek. A miniszter leszögezte, ami a költségvetésből Magyarországnak járó pénzek első kifizetéseihez szükséges, annak eleget tettek.