Árpád
-1 °C
9 °C

Feljelentést tett a Medgyessy-bizottság megfenyegetett elnöke

2002.08.09. 16:33
Rágalmazás vétsége miatt nyomozást rendelt el a Szegedi Városi Bíróság pénteken ismeretlen tettes ellen, azt követően, hogy Balogh László MDF-es parlamenti képviselő az őt ért telefonos fenyegetés miatt bírósághoz fordult.
A bíróság a nyomozás lefolytatásával a Szegedi Rendőrkapitányságot bízta meg - nyilatkozta Kasza Ferenc, a Csongrád Megyei Bíróság sajtóreferense. Balogh László, a miniszterelnök titkosszolgálati múltját vizsgáló bizottság elnöke beadványában előadta, hogy július 20-án és 21-én egy ismeretlen telefonáló többször életveszélyesen megfenyegette.

Életveszélyes fenyegetés helyett csak rágalmazás a vád

Balogh László szerint július 20-án éjjel 1 és fél 2 óra között ismeretlen személy felhívta a lakását vezetékes telefonon. A telefont a politikus felesége vette fel, akinek az ismeretlen fenyegető, trágár megjegyzéseket tett Balogh Lászlóra. A végzésben ezek közül a következő két megjegyzés szerepel: "fel kellene akasztani", valamint "a te férjed egy gazember".

Másnap dél körül, 11 és 12 óra között ismét telefonáltak, akkor a képviselő kiskorú gyermeke vette fel a kagylót. Hasonló fenyegetések és trágárságok hangzottak el, például: "álljon apád tükör elé, és köpje szembe magát" - áll a végzésben. A politikus bejelentése szerint mindkét alkalommal nő telefonált.

A bíróság azt állapította meg, hogy a cselekmény alkalmasnak látszik a rágalmazás vétségének megállapítására, ezért az elkövető személyének megállapítására elrendelte a nyomozást, tudatta a szóvivő. Az MDF-es képviselő az úgynevezett Medgyessy-bizottság július 23-i ülésén mondta el, hogy többször életveszélyesen megfenyegették őt és családját ismeretlenek telefonon keresztül. Hogy miért csak most tett feljelentést a képviselő, egyelőre rejtély.

Balogh már pisztolygolyót is kapott

Balogh László, a miniszterelnök titkosszolgálati múltját vizsgáló bizottság elnöke szerdán pisztolygolyót talált a képviselői irodaházban lévő szobájában az egyik széken. Balogh László az újságírók kérdésére azzal magyarázta, hogy nem értesítette a rendőrséget és nem tett feljelentést, hogy ő maga is összefogdosta már a pisztolygolyót. A bizottsági elnök - elmondása szerint - nagyon meglepődött a golyó láttán, amit nem is ismert fel az első pillanatban, felháborodásának azonban csak a sajtó útján akar hangot adni. A politikus az üggyel kapcsolatban az irodaház őrzéséért felelős kormányőr parancsnokhoz fordult

  • Szeged legszebb lakásai az Otthontérképen!
  • Több ezer eladó lakás közül válogathatsz a térképről.
  • Válaszd ki a legszebb lakást a több ezer kiadó ingatlan közül az Otthontérképen

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!