Mária
-6 °C
-2 °C

Boros jogászai dolgoznak a Torgyán elleni kereseten

2001.03.03. 18:53
A helyezet rendkívül abszurd, de valamit tennem kell - mondta Boros Imre Phare-ügyekért felelős miniszter az Indexnek adott interjúában annak kapcsán, hogy szombaton délelőtt bejelentette: feljelenti Torgyán Józsefet. A pártelnök azzal vádolta meg a minisztert, hogy munkásőr és párttitkár volt, ezért alkalmatlan létező és leendő funkciókra. Boros jogászai még nem tudják, hogy milyen címen nyújtják be a keresetet, de az már biztos, hogy a hétfői frakcióülésen a miniszter kikéri a párttársak véleményét.

Boros Imre: a helyzet abszurd, és lépnem kell valamit
Munkásőr és pártitkári múlttal vádolta meg Torgyán József Orbán Viktornál Boros Imre Phare-ügyekért felelős minisztert. Boros válaszolva pártelnöke lépésére, szombaton délelőtt Zalaszentgrófon tartott sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy feljelenti Torgyán Józsefet.

Még nem tudom milyen címszó alatt, de a helyzet abszurd, és lépnem kell valamit - magyarázta a helyzetet az Indexnek Boros Imre.

A miniszter véleménye szerint tarthatatlan, hogy Torgyán mindenkit megvádol, bizonyítani azonban nem tud semmit. Boros úgy fogalmazott, hogy ha igazak is lennének az állításai Torgyánnak, akkor ,,az a pártelnöknek lenne sokkal nagyobb szégyen, hiszen ő tökéletes ismerte az 1998-ban készült képviselői nyilatkozatomat".

A frakció megmentheti Torgyánt

Az Orbán-Torgyán találkozón kiszivárgott információk szerint azért hangzott el a kijelentés, mert a pártelnök így akarja ellehetleníteni Borost, aki komoly eséllyel indul a földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszteri poszt megszerzéséért is.

A pertől egyedül a frakció véleménye tarthatja vissza Borost. A miniszter úgy nyilatkozott, hogy a hétfői frakcióülésen állásfoglalást kér a képviselőktől. Egy esetleges elutasító válasz után a miniszter mérlegelni fog, hogy beadja-e a keresetet. Előzetesen bízik abban, hogy ,,a frakció a béke felé halad, és mindenki átérzi, hogy méltatlan a párthoz az a viselkedés, amelyet Torgyán József tanúsít felelőtlen kijelentéseivel". A szombaton Kaposváron vendégszereplő Torgyán József a helyi kisgazdákkal folytatott megbeszélése utáni sajtótájékoztatón nem reagált Boros Imre kijelentéseire.

Nem szól szám, nem fáj fejem

A pártelnök a híradások szerint élvezi a somogyi kisgazdák támogatását. Ennek ellenére a pártelnök nem kívánt beszámolni a találkozóról, és került minden olyan témát, amely a párt belügyét érintette. Így nem nevezte meg azokat a jelölteket sem, akiket alkalmasnak tartana volt minisztériumának örökösének. Információink szerint Torgyán szinte már mindenkit felsorolt a különböző fórumokon, akit lehet. Azt azonban mindenképp el szeretné kerülni, hogy az FKgP-n belüli polgári platform alapító tagjaként számontartott, és Orbán Viktor által is alkalmasnak vélt Boros kerüljön a posztra.

Boros ezzel kapcsolatban lapunknak azt mondta, hogy folyamatosan egyeztet informális beszélgetésen a Fidesz, valamint az MDF vezetőivel. Boros nem kívánt arra a kérdésre válaszolni: megválik-e a Phare-ügyekért felelős tárcától, ha ő lesz az FVM élére kiválasztott személy.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.