Ágnes
-13 °C
0 °C

Bosszúról és erőszakról beszél az orvosi kamara elnöke

2006.10.18. 10:15
Az egészségügyi kormányzat által benyújtott törvényjavaslatot "szükségtelen külső erőszaknak" érzi az orvostársadalom, s kiáll a kötelező kamarai tagság mellett, jelentette ki Éger István, a Magyar Orvosi Kamara elnöke a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában szerdán.

Éger István szerint egyfajta "bosszú áldozatává" válik a Magyar Orvosi Kamara. Úgy látja, az egészségügy válságirányba halad, nem születnek konstruktív intézkedések. Megítélése szerint a kamarát azért "nem szereti" egyik kormányzat sem, mert 16 éve kritikus szervezetként működik, mindig rámutat a fennálló intézkedések helytelenségére.

Éger bírálta a kormányt amiatt is, mert szerinte a készülő egészségügyi jogszabályok nem mentek át a kötelező törvény-egyeztetésen. Véleménye szerint "olyan törvényt nyújtottak be, amely december 31-vel eltörli a három szakmai kamarát a föld színéről".

A kötelező kamarai tagság Éger szerint nemcsak szakmai, etikai, minőségbiztosítási okokból, hanem a civil társadalom, a beteg társadalom szempontjából is jelentős. Mint fogalmazott, a kamarák köztestületek, tehát az érintett szakma területén államigazgatási feladatokat is el kell látniuk, illetve cégszerű jogosítványokkal is rendelkeznek.

Ha megszűnne a kötelező tagság, az lebontaná a 12 év alatt felépített intézményrendszert, tette hozzá. A budapesti, szerdára tervezett demonstrációról szólva közölte, nemcsak a kamarai törvényjavaslat, hanem a törvénykezés szabálytalansága, az egészségügy tönkretétele, egyfajta tudatos rombolása ellen tiltakoznak.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.