Megkezdheti működését a fővárosi utcabútor-tender bíráló bizottsága

MTI
2004.07.13. 14:48
Megkezdheti működését a fővárosi utcabútor-tender bíráló bizottsága, mivel keddi rendkívüli ülésén a Fővárosi Közgyűlés tulajdonosi bizottsága koalíciós többsége egyetértett a grémium tagjaival. A tender bíráló bizottságát múlt szerdán hozta létre a közgyűlés városképvédelmi bizottságának MSZP-SZDSZ többsége. A grémiumnak csak a várost vezető koalíciós képviselők a tagjai.

Az ellenzékiek az áprilisi tenderkiírás óta bírálják a szerintük előre eldöntött végeredményű pályázatot. Elfogadhatatlannak tartják azt, hogy valaki pályázat nélkül évtizedekre hozzájusson a fővárosi utcabútorokon, hirdetőoszlopokon, padokon, illemhelyeken elhelyezhető reklámok bevételéhez. A koalíciós képviselők viszont azt az álláspontot képviselik: a fővárosi önkormányzatnak nincs pénze arra, hogy új, korszerű utcabútorokat helyezzen el a közterületeken. A befektető a hirdetési felületekért cserébe ezt teszi majd.

Az utcabútor-tenderre benyújtott öt pályázat elbírálási határidejét június végi ülésén két hónappal meghosszabbította a közgyűlés koalíciós többsége.