Felmentették az utcabútor-tendert vizsgáló tisztviselőt

Index
2004.06.03. 19:14
Korára való tekintettel váratlanul felmentették tisztségéből Saly Ferencet, aki a fővárosi közbeszerzési referatúra vezetőjeként május elején törvényességi hiányosságokat tárt fel a főváros által kiírt milliárdos utcabútor-tenderben, a koncessziós pályázatot vissza kellett emiatt vonni - értesült az InfoRádió.

"Arcul csapása történt az igazságnak és a jognak, hiszen Saly Ferenc kiemelkedő képességű és elismert tagja volt a fővárosi önkormányzatnak" - nyilatkozta az ügyről Deák András, aki hangsúlyozta, az egykori közbeszerzési biztost az aljegyző értesítette levélben, amit a fővárosi önkormányzat közbeszerzési bizottságának fideszes elnöke méltánytalannak tart.

A képviselő furcsállta, hogy Salyt azután állították fel székéből, hogy az MSZP és az SZDSZ fővárosi frakciója utcabútor-beszerzést kíván megvalósítani, amivel kapcsolatban Saly törvényességi hiányosságokat tárt fel.

Bőhm András, a fővárosi SZDSZ frakció vezetője Deák András állítására úgy reagált, hogy ő is ma értesült a felmentésről, ami hivatali ügy, ezért csak a főjegyző nyilatkozhat róla. Az InfoRádiónak este már nem sikerült utolérni a főjegyzőt.