Eltávolították az utánfutóra helyezett reklámtáblákat

MTI
2004.07.23. 15:00
A Fővárosi Önkormányzat várostervezési és városképvédelmi bizottságának döntése értelmében pénteken elbontották az utánfutókra szerelt reklámtáblákat a főváros kiemelt útvonalain. Tiba Zsolt főjegyző a múlt héten rendelte el, hogy ragasszanak figyelmeztető matricát a főváros forgalmas útvonalai mentén elhelyezett utánfutókra szerelt reklámhordozókra. A tulajdonosokat postai úton is értesítették a városképvédelmi bizottság döntéséről, mely szerint a közterület-használati hozzájárulás nélkül elhelyezett reklámhordozókat el kell szállítani.

Azokat az utánfutókat, amelyeket tulajdonosaik nyolc napon belül nem vittek el, a Főpolgármesteri Hivatal közreműködésével pénteken szállíttatták el. A bontás és szállítás során törekedtek arra, hogy a berendezésekben minél kisebb kár keletkezzen. Az utánfutókat őrzött helyre szállítják, így a reklámhordozók gazdái ezért a szolgáltatásért is költségekre számíthatnak. Aki nem hajlandó kifizetni az őrzés és szállítás díját, arra bírósági eljárás vár - mondta a sajtóosztály illetékese.

A mostani első szakaszban a Duna mindkét partján, a Felvonulási téren és a BAH-csomóponton található utánfutókat távolították el. A főjegyző és Sasvári Szilárd, a városképvédelmi bizottság elnöke egyeztetése alapján még idén augusztusban újabb helyszíneket jelölnek ki, ahonnan el kell tüntetni a városképromboló és illegális reklámhordozókat.