Piroska
-10 °C
1 °C

Csillag 30 milliós megbízást adott a Pénzügykutató Rt-nek

2003.02.24. 07:41
A Magyar Nemzet információi szerint Csillag István gazdasági és közlekedési miniszter - közbeszerzési eljárás keretében - annak a Pénzügykutató Rt.-nek adott legkevesebb nettó 29,5 millió forintos megbízást, amelynek korábban ügyvezetője és vezérigazgató-helyettese volt.
A Magyar Nemzet információi szerint a gazdasági és közlekedési miniszter annak a Pénzügykutató Rt.-nek adott legkevesebb nettó 29,5 millió forintos megbízást, amelynek korábban ügyvezetője és vezérigazgató-helyettese volt. Mint ismert: Kiss Elemér azért kényszerült lemondani posztjáról, mert az ő, illetve a felmentés alatt lévő László András résztulajdonában is lévő Forgács és Kiss Ügyvédi Iroda az utóbbi hónapokban állami megbízásokhoz jutott.

Indultak még: MTA, Műszaki Egyetem

A napilap szerint hasonló előnye származott Csillag István korábbi munkahelyének, a Pénzügykutató Rt.-nek is. Egy 314 millió forintos közbeszerzési eljárásban a teljes összegnek csaknem egytized részét, 29,5 millió forintot nyertek Csillag tárcájától 24 versenytárs között. Ha a miniszter arányosan dönt a keretösszeg felhasználásáról, úgy egy cégre alig 12,5 millió forint jutott volna.

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium még tavaly írt ki pályázatot az EU-csatlakozással kapcsolatos gazdasági tervezést és stratégiát megalapozó elemzések és tanulmányok elvégzésére. Végül 25 cég 314 millió forint értékben kapott megbízást, amelyből csaknem harmincmilliót, a teljes összeg 9,39 százalékát a szakminiszter által korábban irányított cég, a Pénzügykutató nyert el.

A Pénzügykutató Rt. mellett olyan rangos vetélytársak indultak a versenyben, mint a Magyar Tudományos Akadémia Közgazdaság-tudományi Kutatóközpont, a Budapesti Műszaki Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar Gazdasági Informatikai Oktató és Kutató Központ, vagy éppen a Központi Statisztikai Hivatal égisze alatt működő ECOSTAT-KSH Gazdaságelemző és Informatikai Intézet.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.