Simon, Szimonetta
1 °C
12 °C

Elfogatóparancs a Fidesz volt gazdasági tanácsadója ellen

Kapcsolódó cikkek (1)
A Pest Megyei Bíróság elfogatóparancsot adott ki Varga Tamás, a Fidesz egykori gazdasági tanácsadója ellen. Vargát, aki már korábban reflektorfénybe került állítólagos jogtalan áfa-visszaigénylések miatt, luxusautók csempészésével vádolja a Budaörsi Városi Ügyészség.
Elfogatóparancsot adtak ki Varga Tamás, a FIDESZ egykori gazdasági tanácsadója ellen, ugyanis az ellene folyó büntetőperben sorozatosan nem jelent meg a bíróság előtt. Vargát és hat társát luxusautók csempészésével vádolja a Budaörsi Városi Ügyészség.

Roszik Erzsébet, a Pest Megyei Bíróság elnöke lapunknak elmondta, hogy Varga a Lux-Trading Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. igazgatójaként több országból, többek közt Angliából csempészett be Rolls-Royce és más típusú luxusautókat. Hegedűs András, a Budaörsi Városi Ügyészség vezetője kérdésünkre azt is elmondta, hogy a cég 1993-tól használta ki a hazatelepülő külföldi állampolgárok vámmentességét, és hozzávetőleg 71 millió forinttal károsította meg az államot. A Fejér Megyei Bíróságon Vargát egy másik ügyben elsőfokon két év hat hónapra ítélte, de a másodfokú tárgyalást eltűnése miatt nem tudják megtartani.

A Fidesz volt gazdasági tanácsadója nemrég ismét az érdeklődés középpontjába került: október közepén a Magyar Nemzet és a Világgazdaság is hírül adta, hogy Varga Tamás és az ő fennhatósága alatt lévő cégek 1996 és 1999 között mintegy 2 milliárd forint áfát igényeltek vissza jogosulatlanul. Hamis beruházásokat jelentettek be, és ezekhez hamis számlákat kapcsoltak, ezután pedig visszaigényelték az áfát. Az APEH már 1998-ban vizsgálatot indított ez ügyben, de ennek ellenére még 1999-ben is fizettek ki pénzt a cégeknek.

Az APEH bűnügyi igazgatósága már elrendelte a nyomozást különösen nagy értékre elkövetett adócsalás és más bűncselekmények alapos gyanúja miatt, ám Varga ellen, két másik társával ellentétben egyelőre nemhogy körözést nem adtak ki, de ki sem hallgatták. A Népszabadság információi szerint ennek az az oka, hogy a jogosulatlan áfa-visszaigénylésekhez felhasznált dokumentumokon egyelőre nem szerepel Varga neve, így az adórendőrségnek még nincs ellene elegendő információja.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Hétvége Sopronban!

Tómalom Fürdő, Tűztorony, Karmelita kolostor, és még számos látnivaló várja Sopronban.