Vince, Artúr
-11 °C
-1 °C

Hibás felvételi hat középiskolában

2006.01.30. 20:19
Tévedésből a csütörtzöki pótfelvételit töltették ki hat középiskolában a felvételizők. Őket nem érte kár, 330 középiskolába azonban új felvételi póttételeket kell kiküldnei.

Rossz borítékot bontottak ki és más felvételi feladatsort töltöttek ki hat iskolában a diákok a szombati középiskolai magyar felvételiknél, erősítette meg az Országos Közoktatási Értékelési és Vizsgaközpont (OKÉV) igazgatója az MTI értesülését hétfőn. A diákok vizsgái ettől függetlenül érvényesek.

Az érintett középiskolákban - a budapesti Neumann János Számítástechnikai Szakközépiskolában, a Budai Nagy Antal Gimnáziumban, a paksi Vak Bottyán Gimnáziumban, a kecskeméti Szentgyörgyi Albert Egészségügyi és Szociális Szakképző Iskolában, a dunaújvárosi Kereskedelmi és Vendéglátói Szakközép- és Szakiskolában és a péceli Ráday Pál Gimnáziumban - a csütörtöki pótfelvételi kérdéseit kapták meg.

Pósfai Péter, az OKÉV igazgatója arra vonatkozóan nem tudott pontos számot mondani, hogy hány diákot érint az eset, mivel a rossz csomagot bontó középiskolákban is volt, aki jó feladatsort írt, míg mások a pótfelvételi példákat kapták.

Az OKÉV vezetője érthetetlennek nevezte a tévedést, mert mint mondta, a felvételi példák olyan átlátszó csomagolásban vannak, mint az érettségi feladatok. Már a csomagoláson feltűnő, nagy betűkkel van feltűntetve a dátum.

A rossz vizsgát kitöltő diákok véleménye sezrint sem jobban, sem rosszabbul nem járhattak, mivel az eredeti és a pótló sor azonos nehézségű. A csütörtöki pótvizsgákra magyar nyelvből le kell cserélni a nyolcadikosok példáit 330 középiskolában.

Az OKÉV vizsgálatot indít az ügyben, a vétkes intézmények felelős vezetői ellen eljárás indítanak. Az érintettekre maximálisan ötvenezer forintos pénzbírságot szabhatnak ki.

Visszatérés a paradicsomba

Egy újabb kaland előszobájába léptünk, mikor kis kocsink megindult Christchurch felé.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.