Fábián, Sebestyén
-12 °C
-3 °C

Kilenc terv a gödörre

2003.07.04. 09:57
Elkészítette az Erzsébet téri komplexum hasznosítására vonatkozó új koncepcióját a kulturális tárca - közölte az Info Rádió. A minisztérium ezúttal biztosra ment a már évek óta húzódó vitában, ezért egy kilenc változatot tartalmazó tervezetet küldött el a fővárosi önkormányzatnak. A főváros bízik benne, hogy most megegyezésre jutnak az évek óta húzódó vitában.
Elkészült a kultusztárcánál az Erzsébet téri földalatti komplexum hasznosítására vonatkozó koncepció. A minisztérium államtitkára, Ács Tamás az Info Rádiót úgy tájékoztatta, hogy a fővárosnak megküldött javaslat kilenc különböző változatot tartalmaz. Ezekből a két szélsőséges lehetőség a teljes eladás, valamint a teljes állami tulajdon, az összes többi ennek a kettőnek valamilyen variációja.

Ács Tamás elmondta: biztosnak tűnik, hogy a létesítmény kulturális céllal hasznosítják. Korábban felvetődött egy kortárs kulturális központ, formatervezési centrum és idegenforgalmi tájékoztató központ létesítése is az Erzsébet téren. Az államtitkár úgy vélte, hogy a nyári szünet után a kormány és a főváros megegyezhet a kérdésben, és augusztusban már a kormány elé kerülhet a rendezésről szóló előterjesztés. A jelenlegi bérlő a kérdés eldőléséig rendezhet koncerteket a komplexumban.

Bőhm András, a fővárosi SZDSZ-frakció vezetője bízik abban, hogy az évek óta húzódó kérdést sikeresen le lehet zárni. Hozzátette: a főváros egyik fő feltétele, hogy az önkormányzatnak ne kelljen fizetni a befejezésre egy forintot sem.

A félig elkészült felszín alatti létesítmény hasznosítására tavaly év végén írt ki pályázatot a fővárosi közgyűlés. A városatyák azonban szánt szándékkal olyan feltételeket teremtettek, hogy senki ne akarja megvásárolni a komplexumot, mert szerették volna, ha a köz, azaz az állam tulajdonában marad az értékes ingatlan. Csakhogy az államnak sem kellett a létesítmény, amelyre korábban már két és fél milliárd forintot költött hitelből. A kamatokkal együtt közel hárommilliárdra rúgó kölcsönt az év végén kell visszafizetnie a minisztériumnak.

A tárca és a főváros véleménye abban az egyben már korábban is megegyezett, hogy egy fillért sem szeretnének többet költeni a komplexumra. Pedig a létesítmény befejezése becslés szerint még legalább félmilliárd forintba kerül.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!