Miklós
-7 °C
2 °C

Magyar Nemzet: Letiltották a Hír tv-t a levegőből

2006.03.31. 07:23
Nem körözhet a nagygyűlés ideje alatt a Kossuth tér fölött a Hír tv bérelt helikoptere. A GKM felügyelte hatóság előbb engedélyezte, majd megtiltotta a légtérhasználatot. A szóvivő pénteken azt mondta, egyik tévétársaság gépe sem repülhet a nagygyűlések helyszínei fölé.
A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium felügyelete alá tartozó Polgári Légiközlekedési Hatóság először engedélyezte, majd megtiltotta a Hír tv által bérelt helikopternek, hogy a Fidesz hétvégi nagygyűlése alatt használhassa a főváros védett légterét, írja a Magyar Nemzet. A helikopter stábja légifelvételeket akart készíteni a tömegről.

A kormányszervek egymásnak ellentmondva nyilatkoztak az ügyről, de lényegében a biztonságra hivatkoztak.

Rogán Antal szerint így próbálják megakadályozni, hogy a "szolidaritás napján" részt vevő tömeg valódi nagyságáról hiteles képet kapjon az ország.

Biztonsági okokból egy televízió helikoptere sem kapott engedélyt arra, hogy használja a légteret a hétvégi nagygyűlések felett, közölte Punka György, a Polgári Légiközlekedési Hatóság megbízott szóvivője. A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium felügyelete alá tartozó hatóság szóvivője pénteken közölte, biztonsági okokból a mentőszolgálaton és a rendőrségi helikoptereken kívül senkinek nincs engedélye berepülni a területre a hétvégi nagygyűlések idején. Hozzátette, egy szakmai szervezetnél szóba sem jöhet, hogy politikai szempontok alapján döntsön, pusztán biztonsági előírásokról van szó.

Kérdésre válaszolva elmondta, a HírTV feltehetően kapott volna tudósítási engedélyt, ha nem áll fenn robbantásos fenyegetettség.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.