Ferenc, Olívia
-4 °C
4 °C

Megvonta bizalmát Hendétől az MDF

2003.06.18. 21:28
Egy éve nem vesz részt az MDF frakciójának munkájában Hende Csaba, a pártvezetés ezért vasárnap megvonta a képviselőtől a bizalmat. Dávid Ibolyát a polgári körök szervezésével elfoglalt politikus távozása sem rázná meg. A Fidesz és az MDF viszonyát nem befolyásolhatja egy politikus pártváltása - írta Hendének a pártelnök.
Megvonta a bizalmat Hende Csabától az MDF elnöksége - jelentette az MTI. Dávid Ibolya levélben tájékoztatta a párt parlamenti frakciójának tagját a döntésről. A bizalom megvonásáról vasárnap döntött az MDF elnöksége, egyhangú szavazással - nyilatkozta az MTI-nek Katona Kálmán, a párt alelnöke.

Hende egy éve, a polgári körök szervezésének kezdete óta nem vesz részt a frakció munkájában - indokolták a kizárást. A körök szervezését Hende Orbán Viktor személyes felkérésére vállalta. Az MDF egyes szervezetei korábban e szerepvállalás miatt a párt országos etikai bizottságához fordultak.

A testület olyan, nem jogerős határozatot hozott, hogy Hende Csaba szerepvállalása nem ellentétes az MDF érdekeivel.

Dávid Ibolya levelében Hende pártváltásának lehetőségét is felveti. Mint írja, a Fidesz és az MDF kapcsolatát nem befolyásolja, ha a politikus egy másik jobboldali pártban kíván politizálni a jövőben. Hende Csaba az MTI megkeresésére még nem kívánt nyilatkozni az ügyről.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.