Árpád
-2 °C
9 °C

Az MSZP-be nem vették vissza, alelnök lett a Fideszben

2005.07.12. 12:19
Éveken át próbált újra az MSZP-hez csatlakozni - sikertelenül - a VII. kerületi Fidesz frissen megválasztott alelnöke. Garabits Károly Szili Katalinnak írt levelében, tavaly októberben vonta vissza tagfelvételi kérelmét. Bár a Fideszhez nemrégen csatlakozott, máris helyi alelnökké választották. Deutsch Tamás Garabits egyik ajánlója természetesnek tartja, hogy egy néppárthoz baloldali érzelműek is csatlakoznak.

Két évig próbált csatlakozni a VII. kerületi MSZP-hez Garabits Károly korábbi önkormányzati képviselő, aki tavaly októberben vonta vissza tagfelvételi kérelmét Szili Katalin, akkor szocialista elnök-helyetteshez írott levelében.

Próbálta kamatoztatni

Ingatlanhasznosító
Az építésztechnikus végzettségű Garabits Károly 42 évesen szerzett diplomát a az Észak-Amerikai Alapítvány menedzserképző és ingatlanhasznosítási kurzusán. A VII. kerületben is ingatlanügyekben jeleskedett, különösen miután a 90-es évek közepén átvette az erzsébetvárosi ingatlan kezelő irányítását. A kerületben számos ingatlan privatizációjában is részt vett, ővé többek között a Baross tér egyik háztömbje, és a Rákóczi úton található régi Vencel Söröző.
"Nagyon hosszú ideje próbáltam a képességeimet a szocialista párton belül kamatoztatni" - így kezdte Garabits októberi levelét, amelyben kifejti, hogy leküzdhetetlen akadályokba ütközött, hogy két év alatt aktivizálódhasson a helyi pártszervezetben, mert például még a tagsági könyvéhez sem jutott hozzá. Garabits Károly mindezért a helyi politikusokat okolta, és bejelentette, hogy képességeit a továbbiakban függetlenként kívánja kamatoztatni.

Nagyon ajánlották

A VII. kerületi Fidesz elnöke, Deutsch Tamás, aki a helyi tisztújításon elismeréssel szólt az alelnök aspiránsról, kiemelve remek szervezőkészségét. Deutsch egyébként már Garabits pártba való belépését is segítette, hiszen ő volt a volt képviselő három ajánlója közül az egyik, információink szerint Garabits ajánlói között volt Bíró Ildikó is, aki Orbán Viktor Fidesz-elnök megbízottjaként felügyeli a budapesti választókerületek egy részét. Deutsch megerősítette az Indexnek, hogy az egyik ajánlója Garabitsnak és nem értékeli negatívumként, hogy korábban a szocialistákhoz próbált csatlakozni új, kerületi helyettese. Az országgyűlés alelnöke természetesnek nevezte, hogy egy néppárthoz baloldali érzelmű emberek is csatlakoznak.

Nem érdekes, hogy kicsoda

Deutsch a VII. kerületi alapszervezet tisztújító gyűlésén elmondott beszédében a 2006-os választás sikere érdekében kemény munkára szólította fel a párt helyi tagságát. Az országgyűlés alelnöke szerint az egyéni győzelmek elérése a cél, és ebből a szempontból nem érdekes, hogy a jelölt hány éves, milyen a neme, végzettsége, régi, vagy új tagja-e a Fidesznek, csak az a fontos, hogy végigvigye a következő időszakot.

Munkája során hangoztatta


Garabits Károly
Garabits Károlyt egy hete hiába próbáltuk elérni, egyelőre nem reagált megkeresésünkre. Az egykori önkormányzati politikus egyébként 1994-ben szocialista támogatással lett a képviselő-testület tagja, később kivált a szocialista frakcióból megszüntetve ezzel az MSZP helyi abszolut többségét. Az 1998-as önkormányzati választáson már az Együtt Erzsébetvárosért Egyesület színeiben szerzett mandátumot, de 2002-ben már nem sikerült újráznia. A volt önkormányzati politikus egyébként az országgyűlési választásokon is indult, viszont a későbbi győztes, Filló Pál szocialista jelölt javára visszalépett még az első forduló előtt.

2002-es önkormányzati kampánya során azt nyilatkozta az Erzsébetvárosnak, mint polgármester-jelölt, hogy "munkám során sokat találkozom szocialista országgyűlési képviselőkkel, és sokat beszélgetem velük a jelenlegi politikai helyzetről. Ennek során hangoztattam azt az álláspontomat, hogy alapvetően a Fidesz-kormányzattal az volt a bajom, hogy közpénzekből alakította ki saját klientúráját, melynek keretében családi vállalkozásokat működtettek közpénzen".

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.