Dömötör
12 °C
14 °C

Bizottság elé vinné a Greenpeace-tüntetők ügyét Illés Zoltán

MTI
2003.06.20. 19:50
A Greenpeace-aktivisták paksi tüntetésének, a helyszínről való eltávolításának, valamint a rendőrség erőszakos fellépésének kivizsgálására az Országgyűlés Környezetvédelmi Bizottsága rendkívüli ülésének összehívását kezdeményezte Illés Zoltán pénteken. A bizottság fideszes alelnöke elmondta: az ügyben az igazságügy-miniszter, az országos rendőrfőkapitány, a paksi rendőrkapitány, valamint a Greenpeace vezetőinek meghallgatását javasolja.

Illés Zoltán szerint nem állja meg a helyét az a rendőrségi állítás, hogy egy internetes levelezőlistáról értesültek a tervezett demonstrációról, hiszen a Greenpeace soha "nem verbuvál az utcáról", "sehol nem adnak fel hirdetést, hogy ki akar tüntetni", hanem erre külön kiképzett aktivistákat szerveznek be.

Megjegyezte: ezután felmerül, hogy esetleg beépítettek-e embert a szervezetbe, ők maguk helyeztek-e el álhírt a levelezőlistán vagy pedig titkosszolgálati eszközökkel figyelték az aktivisták e-mailjeit. Illés Zoltán szerint meg kell vizsgálni azt is, ha alkalmaztak titkosszolgálati eszközöket, akkor volt-e erre engedélyük, illetve mely más magyar vagy külföldi zöld szervezeteket figyelnek meg Magyarországon.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!