MTV: elnökválasztás március 5-én

MTI
2004.02.24. 20:49
A Magyar Televízió (MTV) Rt. új elnökének személyére március 5-én tesz javaslatot az intézmény közalapítványi kuratóriumának elnöksége, amely - egyik, neve elhallgatását kérő tagjának tájékoztatása szerint - kedden döntött erről.

Mendreczky Károly másfél évvel ezelőtti lemondása óta ötödször folyik az elnökválasztási procedúra. A 11 érvényes pályázó közül az a pályázó veheti át a közszolgálati médium vezetését, akit a kuratórium elnöksége kétharmados arányban jelöl a posztra, és ezt követően hasonló arányú támogatottságot szerez a társadalmi szervezetek delegáltjaival kiegészült nagykuratóriumban.

Az információ szerint jövő pénteken 8 órakor ül össze a kuratórium pártdelegáltakból álló nyolctagú elnöksége, amelyben a kormánypártoknak két-két, a Magyar Demokrata Fórumnak - mivel a Fidesz nem állított jelöltet - négy hely jutott.

Mint eddig minden alkalommal, most is az elnökjelölés napjára - 11 órára - hívták össze az elnökség tagjai mellett a társadalmi szervezetek delegáltjait is magában foglaló nagykuratóriumot.