Keresik Németh és Kökény utódát

2004.06.17. 07:08
Kormányzati berkekben keresik Németh Imre földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter utódát - értesült a Népszabadság több, névtelenséget kérő forrásból. A lap úgy tudja, eddig négy lehetséges jelölt neve került szóba: Benedek Fülöpé, az agrártárca közigazgatási államtitkáráé, Magda Sándoré, az Országgyűlés mezőgazdasági bizottságának szocialista elnökéé, Nagy Tamásé, a Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetségének elnökéé, valamint az állami tulajdonban álló Bábolna Rt. elnöki tisztét betöltő Velez Zoltáné.

Mivel a kormányfő egyelőre egyik jelölt mellett sem tette le a voksát, a lista újabb nevekkel is bővülhet, a jelöltek közül többen ugyanis már jelezték: egyelőre nem fogadják el a jelölést.

A Napi Gazdaság arról ír csütörtöki számában, hogy információik szerint leginkább Kökény Mihály egészségügyi miniszter posztja inog a kormányban. Többek szerint erre bizonyíték, hogy a miniszterelnök Kiss Péter kancelláriaminiszterre bízta a gyógyszerárról szóló tárgyalásokat, aki két hét alatt tető alá is hozta a megegyezést.