Szijjártó az APEH elnökéhez fordult Demszky vagyongyarapadása ügyében

OS
2004.08.31. 17:42
Szijjártó Péter fideszes politikus az APEH elnökéhez fordult abban az ügyben, hogy Medgyessy Péter miniszterelnök a Népszabadság című napilap 2004. augusztus 19-i számában azt nyilatkozta, hogy a Szabad Demokraták Szövetsége tele van korrupciós ügyekkel. Mint az Országos Sajtószolgálathoz is eljuttatott levelében fogalmaz, 'a miszterelnök úr a mai napig nem pontosította, hogy mire is célzott ezen mondatával. A sajtó azonban a nyári hónapokban több olyan esetről is beszámolt, mely talán alapot adhatott a miniszterelnöki állítás megfogalmazására".

"Az elmúlt hetekben számos sajtótermék adott hírt Demszky Gábornak, Budapest főpolgármesterének vagyongyarapodásáról" - írja levelében Szijjártó. "Főpolgármester úr később elismerte, hogy hibázott, tévedett és rossz döntéseket hozott, majd nyilvánosságra hozott egy dokumentumot, melyben ismertette vagyoni helyzetét. A dokumentumból kitűnik, hogy főpolgármester úr egy tekintélyes értékű ingatlan-portfólióval rendelkezik, azonban egészen a közelmúltig - néhány kisebb tételtől eltekintve - mindössze a főpolgármesternek járó bruttó 671.000 forintos fizetés és a költségtérítés jelentett számára bevételt, miközben fennáll adó- és tartásdíj-fizetési kötelezettsége, valamint nyilvánvalóan fordítania kell adósságainak törlesztésére is".

A levél szerint a "főpolgármester úr életszínvonala és a birtokában lévő ingatlanvagyona, valamint a feltüntetett bevételi források nagysága között sokak szerint komoly ellentmondás feszül, ezért - a közélet tisztasága céljából tett erőfeszítések jegyében - tisztelettel kérem Elnök urat, hogy intézkedjék Demszky Gábor adóhatósági ellenőrzésének azonnali hatállyal történő lefolytatásáról".