Miklós
-7 °C
2 °C

Szijjártó az APEH elnökéhez fordult Demszky vagyongyarapadása ügyében

OS
2004.08.31. 17:42
Szijjártó Péter fideszes politikus az APEH elnökéhez fordult abban az ügyben, hogy Medgyessy Péter miniszterelnök a Népszabadság című napilap 2004. augusztus 19-i számában azt nyilatkozta, hogy a Szabad Demokraták Szövetsége tele van korrupciós ügyekkel. Mint az Országos Sajtószolgálathoz is eljuttatott levelében fogalmaz, 'a miszterelnök úr a mai napig nem pontosította, hogy mire is célzott ezen mondatával. A sajtó azonban a nyári hónapokban több olyan esetről is beszámolt, mely talán alapot adhatott a miniszterelnöki állítás megfogalmazására".

"Az elmúlt hetekben számos sajtótermék adott hírt Demszky Gábornak, Budapest főpolgármesterének vagyongyarapodásáról" - írja levelében Szijjártó. "Főpolgármester úr később elismerte, hogy hibázott, tévedett és rossz döntéseket hozott, majd nyilvánosságra hozott egy dokumentumot, melyben ismertette vagyoni helyzetét. A dokumentumból kitűnik, hogy főpolgármester úr egy tekintélyes értékű ingatlan-portfólióval rendelkezik, azonban egészen a közelmúltig - néhány kisebb tételtől eltekintve - mindössze a főpolgármesternek járó bruttó 671.000 forintos fizetés és a költségtérítés jelentett számára bevételt, miközben fennáll adó- és tartásdíj-fizetési kötelezettsége, valamint nyilvánvalóan fordítania kell adósságainak törlesztésére is".

A levél szerint a "főpolgármester úr életszínvonala és a birtokában lévő ingatlanvagyona, valamint a feltüntetett bevételi források nagysága között sokak szerint komoly ellentmondás feszül, ezért - a közélet tisztasága céljából tett erőfeszítések jegyében - tisztelettel kérem Elnök urat, hogy intézkedjék Demszky Gábor adóhatósági ellenőrzésének azonnali hatállyal történő lefolytatásáról".

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.