Natália
-3 °C
8 °C

Japánba érkezett Gyurcsány Ferenc

MTI
2004.10.25. 07:31
Koidzumi Dzsunicsiro japán kormányfő meghívására hétfőn kétnapos hivatalos látogatásra Tokióba érkezett Gyurcsány Ferenc miniszterelnök.

A kormányfőt útjára elkísérte többek között Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter, Somogyi Ferenc kijelölt külügyminiszter, Csepeli György, az informatikai tárca államtitkára, Kósa Ferenc parlamenti képviselő, az Interparlamentáris Unió magyar-japán baráti tagozatának elnöke és számos magyar üzletember, valamint felesége, Dobrev Klára. A miniszterelnöki látogatás célja az előző kormányfő, Medgyessy Péter által meghirdetett új Ázsia-politika folytatásának kinyilvánítása, és a kétoldalú gazdasági együttműködés továbbfejlesztése. E politika központi eleme, hogy az Európai Unióhoz való csatlakozás után Magyarország gazdasági kapoccsá váljék az ázsiai térség vezető országai és az EU-tagállamai között.

Gyurcsány Ferenc hétfőn Tokióban tárgyal vendéglátójával, a Koidzumi Dzsunicsiro liberális-demokrata párti kormányfővel és közös politikai nyilatkozatot írnak alá a magyar-japán kapcsolatok fejlesztésének irányairól. A japán miniszterelnök vacsorát ad magyar vendége tiszteletére. A nap folyamán Gyurcsány Ferencet és feleségét audiencián fogadja Akihito császár és Micsiko császárné.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Egzotikus élmények!

Amiről eddig álmodni sem mert. Luxus nyaralás, a világ legcsodálatosabb tengerpartjain.