Konrád György kilépett az SZDSZ-ből

2009.07.13. 16:29

Konrád György hétfőn hivatalosan is kilépett az SZDSZ-ből, erősítette meg az érintett. A párt egykori alapítója közölte, nem tetszik neki a vasárnap elnökké választott Retkes Attila "nyegle modora", amellyel az új vezető az elődeiről beszélt, akiket ő viszont nagyra tart.

Hozzátette, az sem nyerte el a tetszését, hogy a pártelnök olyan dolgokért kért bocsánatot, amelyeket nem ő tett, így ez a bocsánatkérés valójában váddá alakult át. Rosszallását fejezte ki azért is, hogy a szabad demokraták megválasztott képviselőit Retkes Attila "mintegy érvénytelen képviselőkké nyilvánítja". Mondandóját összegezve közölte, "kapkodó és megalapozatlan álláspontnak" tekinti az elnök által elmondottakat. Hozzátette, az SZDSZ-ben becsülte azt, hogy volt valamiféle folyamatossága az értékeknek, a rokonszenveknek és a tiszteletnek, ezek eltűntével viszont ez már nem az a párt, amelyet támogatni kívánna.

Konrád György hozzátette, hogy az elmúlt időszakban nem újította meg a párttagságát, de ennek ellenére az volt látszat, hogy ő az SZDSZ tagja, és ő ezt "nem ellenezte". "Ez az új vezetés viszont nekem nem tetszik" - jelentette ki.