Gyurcsánnyal járatnák le őket, feljelentést tesznek

2010.02.07. 11:55 Módosítva: 2010.02.07. 12:45

A szóvivő közlése szerint a szórólapokon az jelent meg, hogy a képviselőjelöltek együtt szavaztak Gyurcsány Ferenccel, pedig a jelöltek akkor nem is voltak képviselők. Budai Bernadett úgy látja, hogy a Fidesz "hazug, rágalomkampánya" olyan hangulatot gerjeszt, amelyben "a szocialista politikusok éles lőszert, fehér port kaphatnak". A feljelentéseken túl a párt az Országos Választási Bizottságot (OVB) is megkeresi az eset miatt, tette hozzá.

Jeszenszki András, az MSZP Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 1. számú választókerületének országgyűlési képviselőjelöltje elmondta, úgy tudja, hogy a Fidesz megbízásából mind a 176 MSZP-s képviselőjelöltről készült  olyan szórólap, amelyen Gyurcsány Ferenccel szerepel. Mint hangsúlyozta: Gyurcsány Ferenc idején nem volt képviselő, de még támogató nyilatkozatot sem tett soha.

Kispál Tibor, az MSZP budapesti 9. számú választókerületének országgyűlési képviselőjelöltje azt mondta, hogy Erzsébetvárost elárasztották a szórólapok, amelyekből az derült ki, hogy ő és Gyurcsány Ferenc közösen tették tönkre az országot. A jelölt szerint viszont ez nem igaz, hiszen nem volt képviselő Gyurcsány Ferenc miniszterelnöksége alatt. Kispál Tibor szerint a Fidesz az országgyűlési választások előtt kerüli a szakmai vitákat, s inkább "újra a politika kriminalizálásába fogott".