Jogtalanul oszlatták fel az egri Fideszt

2011.11.18. 13:02

A fővárosi ítélőtábla jogerősen megsemmisítette azt a döntést, amellyel a Fidesz országos választmányának elnöksége 2009 októberében feloszlatta a párt egri szervezetét – közölte a felperes, a helyi pártszervezet egykori alelnöke.

Az ítélőtáblán elmondták, hogy kedden valóban megszületett a másodfokú ítélet az ügyben, a határozat írásba foglalása folyamatban van, részleteket az ügyről csak ezt követően lehet megtudni.

Kövér László, a Fidesz országos választmánynak elnöke nem kívánt reagálni az ítéletre.

A felperes, Bakos László értelmezése szerint jelenleg a 2009 októbere előtti, 220-240 tagot számláló városi pártszervezet a legitimen működő pártszervezet a településen. Ugyanakkor az ítélet, elsősorban erkölcsi elégtételt jelent a számára – tette hozzá a volt politikus.

2009 októberében az országos választmány elnöksége egyhangú döntéssel határozott úgy, hogy feloszlatja a szövetség egri szervezetét, amivel egyúttal megszűnt a szervezet tagjainak párttagsági viszonya is.

A választmány akkor azzal indokolta a határozatot, hogy a szervezet működése több alkalommal tartósan és súlyosan megsértette a szövetség alapszabályát.