Két gyerek megfulladt evés közben

2013.05.08. 08:33 Módosítva: 2013.05.08. 09:15

Rövid idő alatt két hasonló tragédia történt Győr-Moson-Sopron megyében. Bakonyszentlászlón tanulótársai előtt fulladt meg egy 11 éves diák kedden, mert félrenyelt egy kiflit. Egy hétéves gyerek szilvás gombóctól fulladt meg Mosonmagyaróváron, írja a kisalfold.hu.

A 11 éves romándi fiú a bakonyszentlászlói általános iskolában, az egyik szünetben vesztette életét. A gyerekek szóltak a tanároknak, ők értesítették az igazgatót, aki azonnal hívta a mentőket, de már nem tudtak segíteni rajta.

A megyei lap információi szerint a hétéves kisfiú otthon, a szobájában ette a szilvás gombócot. Váratlanul fuldokolni kezdett, hányt, majd összeesett. Leállt a légzése és a keringése is, újraélesztették, válságos állapotban vitték a győri kórházba. Itt órákon át küzdöttek az életéért, de a tüdősérülése olyan súlyos volt, hogy nem tudták megmenteni.

„Az idegenkezűség gyanúja nem merült fel, mindkét ügyet közigazgatási eljárás keretében vizsgálják” – mondta az MTI-nek Kocsis Tünde, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.