Dávid: új jobboldali politikára van szükség

MTI
2004.12.21. 18:57
Ma Magyarországon új jobboldali politikára van szükség - közölte Dávid Ibolya, az MDF elnöke évértékelő sajtótájékoztatóján kedden Budapesten. "Ma Magyarországon egy új jobboldali politikára van szükség, hiszen a két nagy párt között alig van különbség" - mondta Dávid Ibolya, aki szerint az MDF kínálta konzervatív politika célja, hogy harmadik lehetőséget mutasson a "mindenható állam és az önző individualizmus között".

Dávid Ibolya elmondta: az MDF európai, konzervatív, keresztény párt, amely sem gazdaság-, sem társadalompolitikájában nem vall baloldali értékeket, sőt szembehelyezkedik azokkal, a jobbközépen állt és áll. Hangsúlyozta: az MDF egyenlő távolságra van "a két nagy párt korrupciós ügyeitől", (...) állampárti múlt tisztázásával szembeni magatartásától, (...) atyáskodó, a választókat kiskorúnak tekintő államfelfogásától, (...) kétpártrendszer elérése érdekében vívott harcától.

"Ma Magyarországon félszemű demokrácia van, azaz a közélet egyes meghatározó szereplői mintha fél szemmel, de legalábbis félig letakart szemüveggel néznék az ország fejlődését. Csak azt látják meg, csak azt hajlandók észrevenni, ami a saját céljaik megvalósulását szolgálja" - mondta az MDF elnöke.