MSZP: a miniszterelnöki intézményt fenyegeti Orbán Tokaj-ügye

MTI
2005.03.29. 18:44
Az MSZP szóvivője kedden sajtótájékoztatón azt mondta: a miniszterelnöki intézmény hitele múlik azon, hogy Orbán Viktor volt miniszterelnök tisztázza magát a Tokaj Kereskedőház Rt.-vel kapcsolatos ügyben.

Arra várnak választ - mondta Nyakó István, hogy Orbán Viktor segített-e a felesége által is tulajdonolt cégnek állami támogatáshoz jutni? Latba vetette-e Orbán Viktor politikai hatalmát annak érdekében, hogy a családi vállalkozás gazdagodjon? Tervezte-e a közös cég, hogy a választások után a Tokaj Kereskedőház egy részét privatizálják? Azt is tudni szeretnék - mondta -, hogy szándékában állt-e a volt miniszterelnöknek egy 2002-es választási győzelem után a Tokaj Kereskedőház Rt.-t szétdarabolva, abból privatizálni a borkutatót.

"Politikai boszorkányüldözés zajlik Orbán Viktor ellen, és mára már egyértelműen látszik, hogy ez egy provokáció Gyurcsány Ferenc és az MSZP részéről" - mondta Révész Máriusz újságíróknak a Parlamentben, reagálva a Nyakó István által elmondottakra. Álláspontja szerint a szocialista politikusok nem mernek kiállni és bátran állításokat megfogalmazni, hanem "gyáván, sunyi módon kérdeznek", mert pontosan tudják, hogy a Fidesz jogi elégtételt fog venni azokon, akik hamis állításokat fogalmaznak meg.