Mária
-6 °C
-2 °C

Cáfolja a HM a Zengő-terveket

MTI
2005.05.23. 11:17
Nem jelöl meg egy kiemelt konkrét helyszínt a NATO-lokátorról szóló kormányhatározat tervezet; a készülő dokumentum alapján a radar felépítésének mindhárom, korábban szóba került telepítési helyét meg kell majd vizsgálniuk a szaktárcáknak, hangsúlyozta egy sajtóértesülést cáfolva a Honvédelmi Minisztérium szóvivője.

Bocskai István közölte, hogy a Magyar Hírlap által hétfőn idézett kormányhatározat valószínűleg a határozattervezetnek egy nagyon korai változata volt, a dokumentum új változata jelenleg is tárcaközi egyeztetésen van. Mint mondta, még nem tudni, mikor kerülhet a kormány elé a határozattervezet.

A napilap hétfői számában megjelent cikk szerint az áll a tervezetben, hogy "a kormány felhívja a honvédelmi minisztert a lehetséges helyszínek vizsgálatára - különös tekintettel a Zengőn történő megvalósításra -, továbbá készíttesse elő a megvalósítási terveket úgy, hogy a kivitelezés legkésőbb a 2006. évben megkezdődhessen".

Bocskai István ezzel szemben közölte, hogy a jelenleg tárcaközi egyeztetésen lévő dokumentum készítői egyetlen helyszínt sem emeltek ki.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.