Orbán jövő szerdán megy a vizsgálóbizottság elé

MTI
2005.06.30. 14:19
Az Orbán-család gazdagodását vizsgáló bizottság egy héten keresztül ismerteti azokat a kérdésköröket, amelyekre választ vár július 6-án Orbán Viktortól - közölte Molnár László, a bizottság elnöke. Répássy Róbert, a testület fideszes tagja közölte: ez annak a lejárató kampánynak a része, amelynek során a szocialisták minden nap megismétlik korábbi vagy újabb rágalmaikat Orbán Viktorral kapcsolatban.

A bizottság július 6-ai ülésén hallgatja meg Orbán Viktor volt miniszterelnököt. Szabó Zoltán, a bizottság szocialista tagja elmondta: nem akarják, hogy a volt miniszterelnök úgy érezze, csapdába csalja a bizottság. Ezért egy héten keresztül ismertetik kérdéseiket. Orbán Viktortól választ szeretnénk kapni például arra, mit jelent az a mondata: "ne nyerjünk annyit, amennyit kértünk, ne mi kapjuk a legtöbbet" - mondta Molnár László.

Szabó Zoltán közölte: a bizottság megkérdezi azt is, hogyan, ki által kívánta befolyásolni a volt miniszterelnök annak a pályázatnak az eredményét, amelyen részt vett a Szárhegy dűlő-Sárazsadány-Tokajhegyalja Kft. A politikus azt mondta: "a kérdéskör, amelyet elsőként kíván a bizottság körbejárni az, hogyan kívánta befolyásolni, hogyan látta befolyásolhatónak, és ki által látta befolyásolhatónak a pályázaton nyerhető összeg mértékét" a volt kormányfő.