Nem politikailag lopták el az mszp-s komputereket

2006.04.11. 11:32

A fonyódi rendőr-kapitányság nyomozói kihallgatták azt a balatonfenyvesi fiatalembert, aki megalapozottan gyanúsítható, hogy április 6-án az esti órákban betört a Somogy megyei 4. számú választókerület kampányirodájába, és onnan hat számítógépet tulajdonított el. Az elmúlt napokban eredeti állapotukban megtalálták az ellopott számítógépeket. A számítógépeken tárolták a kampánystratégiát, az eseménynaptárt, az arculati elemeket, plakátterveket és a második fordulóra vonatkozó elképzeléseket. A lopással gyanúsított férfi az egyik kampányaktivista segítője volt, akitől több mint egy hónapja váltak meg információkkal való visszaélés gyanúja miatt.

Április 9-én ismeretlen telefonáló felhívta az MSZP irodát, és közölte, hogy a gépeket vissza kívánja szolgáltatni. Az általa megjelölt helyen, Balatonboglár külterületén, a nádasban, a rendőrség a számítástechnikai eszközöket hiánytalanul és épségben megtalálta. Hétfő hajnalban felfedte magát az elkövető, majd aznap délelőtt önként jelentkezett a rendőrségen, és részletes beismerő vallomást tett. A fiatalember, aki korábban FIB-aktivistáknak segédkezett, többször is járt az irodában, és valószínűleg ennek tudható be, hogy az ominózus napon a nála lévő kulcs segítségével jogtalanul bejutott. A fiatalember a számítógépes hálózat kialakításában vett részt, és konfliktusba keveredett a gépeket kölcsönző cég vezetőjével.

"A magunk részéről a sajnálatos esemény mellett örülünk annak, hogy - az eset során végig hangoztatott véleményünknek megfelelően - nem politikai indíttatású cselekmény történt, s így nem zavarta meg az ebben a választókerületben évek óta kialakított kulturált politikai légkört" - hangsúlyozta a választókerület szocialista elnöke.