Püspökladányban nem lesz új választás

MTI
2006.05.03. 21:36

Elutasította a választás második fordulójának Hajdú-Bihar megye 6. számú egyéni választókerületében történő megismétlésére vonatkozó beadványt a területi választási bizottság - közölte az MTI-vel a döntést követően szerdán este Szilágyi József, a testület elnöke.

Az első fokon eljáró választókerületi választási bizottság azonos döntése ellen Arnóth Sándor, a Püspökladány központú választókerület fideszes képviselőjelöltje fellebbezett. A fideszes politikus a második helyen végzett Csontos János, az MSZP jelöltje mögött. Beadványában azt állította, hogy Püspökladány újtelepi városrészében pénzért vettek voksokat a szocialista jelölt támogatásáért.

Szilágyi József tájékoztatása szerint a területi választási bizottság videofelvételt nézett meg, és áttanulmányozta az első fokon meghallgatott tanúk ellentmondó írásbeli nyilatkozatait. A dokumentumokból nem volt bizonyítható a voksvásárlás, ezért a másodfokon eljáró területi választási bizottság egyhangú határozattal elutasította a választás második fordulójának megismétlésére vonatkozó indítványt.